ثبت-بیش-از-۱۰۰-پرونده-خشونت-علیه-زنان-خبرنگار

نهادهای حامی رسانه‌ها و خبرنگاران می‌گویند که طی یک سال گذشته، بیش از ۱۰۰ پرونده خشونت علیه زنان خبرنگار ثبت شده است.

به گزارش افغان نیوز: فریده نیکزاد، رییس مرکز حمایت از زنان خبرنگار، امروز( چهار شنبه، ۲۰ حوت) در نشستی زیر نام" زنان خبرنگار از حق امنیت جانی، شغلی و آزادی بیان محروم اند" گفت که در سال روان بیش از ۱۰۰ پرونده خشونت علیه زنان خبرنگار در "مرکز حمایت از زنان خبرنگار" ثبت شده که تنها ۲۰ پرونده آن در کابل است. 

خانم نیکزاد افزود که در ناامنی‌های اخیر و قتل‌های هدفمند ۱۳ خبرنگار زن افغانستان را ترک کرده و ۱۰ خبرنگار دیگر که در ولایت‌های کشور زیر تهدید ناامنی‌ها قرار داشتند، از سوی "مرکز حمایت از زنان خبرنگار" به مرکز منتقل شده‌اند. 

خانم نیکزاد بیان کرد که ویروس کرونا، ناامنی‌ها، قتل‌های هدفمند و سرنوشت نا روشن پروسه صلح روی کار خبرنگاران زن تاثیر ناگوار گذاشته و بیش از ۲۰۰ زن که ۲۰ درصد می‌شود در نتیجه گسترش ویروس کرونا شغل شان را در رسانه‌ها از دست داده و تنها ۶۰ تن آنان دوباره استخدام شده‌اند. 

او تاکید کرد؛ صلح پایدار بدون حضور زنان به ویژه زنان خبرنگار در کشور تامین نخواهد شد و باید دست آوردهای زنان که در بیست سال گذشته برای آن زحمت زیادی کشیده‌، در پروسه صلح تضمین شود. 

مجیب خلوتگر، رییس اجرایی نهاد حامی رسانه‌های آزاد افغانستان"نی" در حاشیه این نشست گفت که در یک ونیم سال گذشته زنان شاغل در رسانه‌ها از ۱ هزار ۹۰۰ تن به ۱ هزار ۷۰۰ تن کاهش یافته و این کاهش در بیست روز گذشته و پس از کشته شدن چهار خبرنگار زن در ننگرهار شدت بیشر گرفته است. 

آقای خلوتگر افزود که ناامنی‌ها و قتل‌های هدفمند، خبرنگاران زن را هم از لحاظ فرصت‌های کاری و شغلی و هم از لحاظ اقتصادی و روانی متضرر کرده است. 

او بیان کرد: " عامل قتل‌های هدفمند خبرنگاران زن هر گروه و هر کسی که باشد، حکومت مسوول است؛ زیرا بر اساس قانون، حکومت مکلف به تامین امنیت جان شهروندان و به ویژه خبرنگاران است". 

به باور خلوتگر؛ اگر وضعیت چنین ادامه پیدا کند، حضور زنان شاغل در رسانه‌ها بیش از حد کاهش خواهد یافت و این امر باعث تک جنسیتی جامعه شده و استبداد را بیشتر می‌کند. 

حسنا جلیل، معین پالسی وزارت امور زنان در این نشست گفت: یکی از دست آوردهای دولت در دو دهه اخیر آزادی بیان و گردش اطلاعات است که در آن خبرنگاران زن نقش اساسی داشته است. 

او تاکید کرد که این وزارت با همکاری وزارت داخله و سایر نهادها روی پالسی کاهش خشونت علیه خبرنگاران زن و تامین امنیت جان آنان کار می‌کنند. 

این درحالی است که در سه ماه گذشته، قتل‌های هدفمند خبرنگاران در کابل و ولایت‌های کشور افزایش یافته و در آخرین مورد، هفته پیش، سه کارمند زن تلویزیون انعکاس در ولایت ننگرهار از سوی افراد ناشناس کشته شدند.

ثبت بیش از ۱۰۰ پرونده خشونت علیه زنان خبرنگار

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد