رییس اجرایی مجتمع جامعه مدنی افغانستان و کمیته مدافعان حقوق بشر میگویند که در یک سال گذشته ۲۳ تن از مدافعان حقوق بشر در کشور کشته و ۵۴ پرونده تهدید علیه آنان به ثبت رسیده است.
به گزارش افغان نیوز: عزیز رفعی، رییس اجرایی مجتمع جامعه مدنی افغانستان و کمیته مدافعان حقوق بشر، امروز( پنجشنبه، ۴ جدی) در "نخستین کنفرانس کمیته مدافعان حقوق بشر" گفت که در یک سال پسین ۲۳ مدافع حقوق بشر کشته و ۵۴ پرونده تهدید علیه آن به ثبت رسیده است.
آقای رفیعی افزود که از میان ۵۴ پرونده تهدید علیه مدافعان حقوق بشر به ۲۷ پرونده آن رسیدگی و به ۲۷ پرونده دیگر آن رسیدی و کمک صورت نگرفته است.
او تاکید کرد که مدافعان حقوق بشر با تهدیداتی چون، قتل، توهین، اخطاف و بازداشتهای غیر قانونی در کشور مواجه اند. ترور یوسف رشید، رییس بنیاد انتخابات شفاف و عادلانهای افغانستان آخرین زخم بر پیکر مدافعان حقوق بشر است.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری در این کنفرانس گفت: خبرنگاران و تمامی افراد که کارشان ماهیت حقوق بشری دارد، جز مدافعان حقوق بشر اند و باید برای تامین امنیت جان آنان اقدامات جدی شود.
آقای دانش در مورد قتل یوسف رشید، رییس فیفا یا بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان گفت که او صدای جامعه مدنی و انتخابات افعانستان بود و آزادی بیان و فعالیتهای مدنی در جامعه کنونی نهادینه شده است و با ترور افراد و مدافعان حقوق بشر این امر از بین نخواهد رفت.
او تاکید کرد که حکومت بجای حرف باید در راستای تامین امنیت جان مدافعان حقوق بشر و شهروندان کشور اقدام جدی نماید.
شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در این کنفرانس گفت که وضعیت برای مدافعان حقوق بشر در کشور همه روزه در حال بدتر شدن است و در ۱۸ سال گذشته ۷ همکار این کمیسیون کشته شده اند.
او از نبود میکانیزم مشخص برای مصونیت مدافعان حقوق بشر در حکومن انتقاد کرده و گفت که در تمام کشور یک خانه امن برای مدافعان حقوق بشر وجود ندارد تا در زمان تهدید در آن نگهداری شوند.
بااینهمه، یافتههای تحقیق کمیته مدافعان حقوق بشر نشان میدهد که نخستین منبع تهدید علیه مدافعان حقوق بشر گروه طالبان و پس از آن زورمندان و حکومت است.
پیام ها