شماری از باشندگان شهرکابل معتقد اند حضور حکمتیار در صحنه سیاسی کشورمی تواند زمینه ایجاد درک و انگیزه صلح را با سایر مخالفین نیز مهیا نماید تا سلاح بر زمین نهاده به پروسه صلح بپیوندند.
به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: داوود کلکانی نماینده مردم در مجلس طی مصاحبه ای تلفنی به افغان نیوز می گوید: گلبدین حکمتیار می تواند الگوی خوبی برای مخالفان مسلح که حکومت را دشمن می پندارند و همه روزه تعداد زیادی از مردم بی گناه را می کشند،باشد تا بدانند که با صلح می توانند به همه اهداف شان برسند و زندگی آرامی داشته باشند.
این نماینده شورای ملی تصریح می کند که حزب اسلامی به هدف خیر و صلاح مردم وارد کابل شده و این رسم انسانیت است تا از کسانی که صلح پیشه نموده استقبال نماییم.
آقای کلکانی از بین بردن نظام پارلمانی را تا زمان اتمام توافقنامه سیاسی حکومت وحدت ملی غیر ممکن خواند و یادآور شد که این نظام بر اساس یک توافق سیاسی به امضا رسیده و دو رهبر تا زمان تاریخ تعیین شده بر سمت های خود باقی خواهند ماند.
این در حالی است که گلدین حکمتیار در بخشی از سخنان خود در از بین بردن نظام پارلمانی و اداره کشور به دست یک نفر اسرار ورزیده بود.
سهیلا نظری یکی از دانشجویان دانشگاه نیز از بازشدن دروازه صلح به روی مخالفین ابراز خرسندی کرد و تاکید کرد آمدن حکمتیار یک گام بزرگ در عرصه پیوستن سایر مخالفین به پروسه صلح خواهد بود.
بانو نظری همچنان خاطر نشان ساخت که حکمتیار در سخنرانی های خود بر ایجاد امنیت و صلح سراسری در کشور تاکید می کند و آمدن او و استقبال مردم می تواند تمامی هراس و نگرانی مخالفانی که نمی توانند اعتماد کرده سلاح بر زمین بگذارند را برطرف سازد.
وی همچنان می افزاید که گلبدین با آمدن خود می تواند تاثیرات دیگری از جمله آوردن حجاب و حرمت گذاری به زنان را بیاورد تا بعد از این زنان با بی حجابی به نام سایر زنان به حجاب لطمه نزنند.
کاوه جبران استاد دانشگاه با رد گفته های موافقین این صلح ، تصریح کرد : حکمتیار به دنبال منافع خودش است و هیچگاه برای صلح به کشور نیامده است.
آقای جبران راه گلبدین را از طالبان جدا کرد و اظهار نمود حکمتیار می تواند یک نماینده مورد اعتماد پاکستان در افغانستان باشد تا پاکستان به این وسیله بتواند نفوذ بیشتری بر اعمال حکومت افغانستان داشته باشد.
عقیل نظامی یک تن از دانشجویان طوری که نگرانی در چهره وی پیدا بود و با کمال ناامید حرف می زد گفت:" من که زمان زیادی از عمرم را در مهاجرت سپردی کرده ام بعد از مدت ها به کشور برگشته و فکر می کردم کشورم امنیت شده و به تحصیلاتم می توانم ادامه دهم؛ اما زمانی که با این اوضاع برخورده ام و کشور را از نزدیک مشاهده می کنم از آمدنم پشیمان هستم و بارها قصد کرده ام که ترک تحصیل نموده به کشور های اروپایی بروم."
این دانشجوی افسرده و نگران از اوضاع نابسامان کشورش ادامه می دهد که" آمدن حکمتیار به کابل و حمل سلاح های سبک و سنگین نمی تواند پیام آور یک صلح پایدار در کشور باشد؛ بلکه باعث ایجاد وحشت و ترس میان مردم پایتخت شده است.

پیام ها