باشندهگان کابل پس از سقوط حکومت اشرف غنی و حاکمیت طالبان میگویند که هرچند تاکنون عملکرد طالبان مخصوصا در تامین امنیت مثبت بوده اما باز هم نگرانی از بازگشت دوران زور و شلاق وجود دارد.
به گزارش افغان نیوز؛ فرهاد حقجو، باشنده شهر کابل میگوید که طی چند روز حاکمیت طالبان، امنیت نسبت به گذشته بهتر شده و اکنون بدون نگرانی از دزدی شدن تلفن همراه و موترسایکلاش، گشت و گذار میکند.
به باور وی؛ هر نوع نظامی که در کشور بتواند نظم، امنیت، کار و رفاه اجتماعی را ایجاد نماید، طرفدار آن است، فرق نمیکند که نام آن امارت، جمهوریت و یا هر نام دیگری باشد.
آقای حقجو در کنار خرسندی از تامین امنیت با ابراز نگرانی میگوید که اگر طالبان مانع کار و تحصیل زنان در جامعه شوند و یا آزادی بیان را خفه کند؛ پس حاکمیت آنان فرقی با دوره پیشین شان ندارد که با کیبل و شلاق حکومت میکردند.
مصطفی پاینده، یکی از دیگر شهروندان کابل از عفو عمومی طالبان استقبال نموده و میگوید که اگر طالبان رفتار درست با مردم کنند، شهروندان نیز خشونتها و جنگهای چند سال اخیر آنان را عفو خواهند کرد.
آقای پاینده از طالبان خواست که دیگر خشونت و زورگویی را بر مردم بس کنند و به فکر آبادی و سازندگی کشور که در چند سال گذشته تخریب شده، باشند.
او همچنان خواستار ایجاد نظام عدالت محور و ملی شده و گفت که طالبان باید در نظام آینده به جوانان، زنان و افراد مسلکی اجازه حضور دهند تا افغانستان از بدبختی و ویرانی بیرون شود.
معصومه سلیمانی، شهروند کابل نیز میگوید که طالبان باید به زنان اجازه حضور در فعالیتهای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی دهند؛ زیرا زنان در بیست سال گذشته تحصیل کرده و بدون فعالیت زنان بخشی از نیروی سازندگی در جامعه فلج خواهد بود.
در همین حال، یکی از سربازان امارت اسلامی طالبان در مورد نگرانی مردم از آینده نظام و سرنوشت کشور میگوید: مردم نباید از آینده شان ترس داشته باشند؛ زیرا دامن امارت وسیع است. هر کسی میتواند در چارچوب اسلامی، زیر پرچم امارت زندگی کند.
او تاکید میکند که در گذشته شماری از افراد به نام طالب و سربازان امارات اسلامی اشتباهاتی را انجام دادهاند، اما این اشتباهات در آینده اصلاح و دیگر تکرار نمیشود.
این در حالی است که ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان، ناوقت روز گذشته( سهشنبه، ۲۶ اسد) در نخستین نشست خبری خود در کابل از عفو عمومی و تامین امنیت جان و مال مردم سخن گفت و تاکید کرد که زنان در چارچوب شرعیت اسلامی میتواند در بخشهای مختلف کار و تحصیل نمایند.

پیام ها