شماری از داکتران می گویند: ۸۵ درصد از بیمارانی که در جریان روز به آنان مراجعه می کنند، به دلیل آلودگی هوایی کابل، از نفس تنگی شکایت دارند.
به گزارش افغان نیوز: داکتر یحی شجاعی که در یکی از شفاخانه های خصوصی در کابل وظیفه دارد، می گوید: با سرد شدن هوا، آلودگی محیط زیست در شهر کابل نیز بیشتر شده و 85 درصد بیمارانی که به شفاخانه ها مراجعه می کنند، دلیل بیماری شان هوای آلوده می باشد.
داکتر شجاعی بیان داشت: رایج ترین بیماری که از آلودگی هوا به وجود می آید، نفس تنگی است که اکثر بیماران نیز به این مشکل مواجه اند.
در همین حال جمعه خان یکی از باشندگان کابل که مادر پیر خود را به دلیل بیماری نفس تنگی به یکی از شاخانه های خصوصی آورده است، می گوید: مدت ده روز میشود که مادر وی در بستر بیماری به سر می برد و داکتران دلیل بیماری مادر وی را آلودگی هوای کابل عنوان می کنند.
زهرا محمدی یکی دیگری از باشندگان کابل دراین مورد گفت: برادرش به دلیل نفس تنگی در بستر بیماری قرار دارد و دلیل بیماری وی نیز الودگی محیط زیست می باشد.
خانم محمدی گفت: در مدت دو ماه اخیر چندین بار بیمار شده است و زمانی که به داکتر مراجعه کرده، دلیل بیماری وی را آلودگی هوای شهر کابل بیان داشته است.
این در حالی است که شماری از ذغال فروشان می گویند: مردم به دلیل اقتصاد ضعیف شان توان تامین انرژی پاک مانند گاز را ندارند و به همین دلیل از ذغال سنگ بعنوان مواد سوخت استفاده می کنند.
رحمت الله یکی از ذغال سنگ فروشان در ناحیه 13 کابل می گوید: برق در جریان 24 ساعت در کابل فقط چند ساعت وصل است و مردم توان خریداری گاز برای گرم ساختن خانه های شان را هم ندارند. بنابراین با درنظرداشت اینکه مردم می دانند که دود ذغال سنگ برای صحت ضرر دارد اما مجبور اند و باید این مجبوریت درک شود.
حسین علی یکی از حمام داران در کابل می گوید: برای گرم ساختن حمام از مواد ذغال سنگ استفاده می کند اما فلتر برای کاهش دود و جلوگیری از آلودگی محیط زیست نصب کرده است.
عزت الله صدیقی معیین مسلکی اداره ملی حفاظت از محیط زیست گفت: عوامل مختلف سبب شده که هوای کابل آلوده به مواد زهری گردد؛ ذغال سنگ یکی از عمده ترین فکتور آلوده کننده است که مردم برای گرم ساختن خانه های مسکونی و حمام های شان از آن استفاده می کنند.
آقای صدیقی تاکید کرد: طی 24 ساعت در کابل بیشتر از 5 میلیون تن ذغال سنگ استفاده میشود که دود این مواد بسیار برای محیط زیست خطرناک است. از سوی هم مردم به دلیل اقتصاد ضعیف، مجبور اند که از مواد های غیر معیاری برای گرمای منازل شان استفاده کنند.
کابل یکی از آلوده ترین شهرهای دنیا است که در فصل سرما از ذغال سنگ، پلاستیک و سایر مواد غیر معیاری به منظور گرم ساختن خانه های مسکونی استفاده میکنند اما مسئولان در اداره محیط زیست تنها راه حل این مشکل را دسترسی مردم به انرژی پاک و پایدار میدانند.
پیام ها