اداره رسیدگی به حوادث طبیعی امارت اسلامی افغانستان میگوید که نهادهای بینالمللی برای بررسی احتمال خشکسالی در افغانستان در سال آینده، یک گروه کاری تشکیل دادهاند.
به گزارش افغان نیوز؛ این اداره در اعلامیهای به نقل از مانیا ویدیچ، رییس بخش استراتژیک دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد (اوچا) گفته که این تیم ابتدا بخشی از ولایتهای شمال افغانستان را بهعنوان نمونه بررسی خواهند کرد.
بر اساس اعلامیه، این تیم بررسی متشکل از نمایندگان اوچا، سازمان بینالمللی مهاجرت، فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ، فائو و یونیسف است.
در همین حال، رییس بخش استراتژیک بینالمللی افزوده است که ۱۰ میلیون دالر را برای مدیریت خشکسالی به افغانستان اختصاص داده و در صورت بروز خشکسالی از آن برای توزیع بذرهای مقاوم به خشکسالی، تأمین معیشت جایگزین برای افراد آسیبدیده و تهیه مواد خوراکی برای مواشی استفاده خواهد شد.
پیشتر رزا اوتنبایوا، رییس یوناما گفته بود که تلاش میکند در کنفرانس آینده تغییر اقلیمی، تصامیم مفید در مورد افغانستان گرفته شود.
رزا اوتنبایوا، این سخنان را در دیدار با رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست گفته که یوناما تلاش میکند در کنفرانس آینده تغییرات اقلیمی که تا یک هفته دیگر در آذربایجان برگزار خواهد شد، تصامیم مفید در باره افغانستان اتخاذ شود.
وی کنفرانس بیست و نهم تغییر اقلیم را یک فرصت ارزشمند دانسته و گفت که این نشست زمینه را برای اشتراک هیأت افغانستان در کنفرانسهای بین المللی در آینده فراهم خواهد کرد.
وی افزود که یوناما تلاش میکند تا کمکهای بین المللی را به افغانستان جلب نماید.
در همین حال، مطیع الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست نیز گفته است که مردم از اثرات منفی تغییر اقلیم آسیب میبینند و به این موضوع باید از نظر بشری دیده شود نه از نظر سیاسی..
کنفرانس تغییر اقلیم سازمان ملل متحد روز دوشنبه در شهر باکو، پایتخت آذربایجان آغاز شد.
پیشتر اداره ملی حفاظت محیط زیست در اعلامیهای گفته بود، داکتر زینالعابدین عابد، معین مسلکی و پالیسی این اداره تفاهمنامه همکاری را با موسسه توانمندی، محیط زیست و کمکهای بشری (رها) امضا کرده است.
این اداره میگوید براساس این تفاهمنامه، موسسه رها پروژههای مختلف محیط زیستی به ارزش ۱۱۴ هزار و ۴۰۰ دالر را در کشور تطبیق میکند.
تغییرات اقلیمی و محیط زیست در افغانستان موضوعاتی بسیار مهم و چالشبرانگیز هستند که تأثیرات عمیقی بر زندگی مردم، اقتصاد و اکوسیستمهای کشور دارند.
افغانستان به دلیل موقعیت جغرافیایی و شرایط خاص اقلیمی خود، تحت تأثیر گرمایش جهانی قرار دارد. افزایش دما میتواند منجر به تغییر الگوهای بارش و کاهش منابع آب شود.
خشکسالی یکی از بزرگترین چالشهای اقلیمی در افغانستان است. این پدیده به کاهش محصولات زراعی، افزایش فقر و ناامنی غذایی منجر شده است.
پیام ها