اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث امارت اسلامی افغانستان میگوید که این اداره با موسسه هماهنگی کمک های بشری (OCHR)، یک تفاهمنامه همکاری به ارزش بیش از ۶۸۵ هزار دالر امضا کرده تا در زمستان پیشرو برای خانوادههای نیازمند کمک صورت گیرد.
به گزارش افغان نیوز؛ اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث امارت اسلامی امروز (سهشنبه، ۱۵ عقرب) با اعلامیهای در ایکس نوشته که نورالدین ترابی، سرپرست این اداره با عبدالبصیر حقمل، نماینده موسسه هماهنگی کمکهای بشری OCHR دیدار و پروژه مورد نظر را به امضا رسانده است.
بر اساس اعلامیه، آقای نورالدین از فعالیتهای بشردوستانه این موسسه استقبال نموده و گفته است که این اداره زمینه فعالیتهای موثر را برای این موسسه فراهم میکند و با توجه به زمستان پیشرو باید کمکها از قبل بیشتر و روند رسیدگی برای متضرران سریعتر از قبل به پیش برود.
در همین حال، رییس اجراییوی این موسسه گفته که آنان یک پروژه کمکهای زمستانی را جهت رسیدگی برای ۱ هزار و ۸۷۶ خانواده متضرر در ولایتهای بادغیس، لغمان و نورستان مدنظر دارند که با امضا این تفاهمنامه روند تطبیق آن آغاز خواهد شد.
اساس این تفاهمنامه برای ۶۲۹ خانواده در نورستان، ۴۱۲ خانواده در لغمان و ۸۳۵ خانواده در بادغیس که برای هر خانواده مبلغ ۲۰۰ دالر، کمک نقدی توزیع میشود.
بر بنیاد اعلامیه، برای ۹۳۸ خانواده نهایت فقیر، بستههای زمستانی شامل؛ ۵ جوره جاکت طفلانه، ۲ جوره جاکت مردانه، ۲ جوره شال زنانه، ۲ جوره پتو و نیز ۲ جوره بوت مردانه، ۴ جوره بوت طفلانه، ۱۲ جوره جوراب، ۸ جوره دستکش و کلاه طفلانه که ارزش هر کدام این بستهها مبلغ ۷۴ دالر در نظر گرفته است.
در ادامه آمده که ۴ تخته کمپل یکنفره و ۲ تخته کمپل دو نفره به ارزش ۵۷ دالر نیز برای نیازمندان توزیع خواهد شد.
با فرارسیدن زمستان، بسیاری از مناطق افغانستان با مشکلات بزرگی در دسترسی به جادهها و راههای مواصلاتی مواجه میشوند. در مناطق کوهستانی و برفگیر مانند ولایتهای بامیان، دایکندی، بدخشان، غور، و برخی بخشهای ولایات هرات و کابل، بارش سنگین برف سبب مسدود شدن راهها و محدودیت در تردد میشود.
بسته شدن راهها نه تنها حملونقل کالاها و خدمات را مختل میکند، بلکه دسترسی مردم به امکانات اولیه، خدمات درمانی، و مواد غذایی را نیز به شدت کاهش میدهد.
یکی از پیامدهای جدی مسدود شدن راهها، افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت در زمستانها، به دلیل دشواریهای حملونقل، قیمتها در مناطق دورافتاده بالا میرود و مردم برای تهیه نیازهای اولیه خود با مشکلات زیادی روبرو میشوند.
از سوی دیگر، بسته شدن جادهها، برای بیماران و افرادی که نیاز به خدمات صحی دارند، تهدیدی جدی محسوب میشود. گاهی مردم ناچار میشوند بیماران خود را در شرایط نامساعد جوی و با وسایل ابتدایی به مراکز درمانی منتقل کنند. در برخی موارد نیز این افراد به دلیل تاخیر در دسترسی به مراکز درمانی، جان خود را از دست میدهند.
پیام ها