به دنبال سرازیرشدن سیلابها در نقاط مختلف ولایتهای افغانستان، آمارهای متفاوتی از سوی سازمانهای بینالمللی و مسوولان امارت اسلامی ارایه شده است. همچنان برنامه جهانی غذا قربانیان این رویداد را بیش از ۳۰۰ نفر اعلام کرده است
به گزارش افغان نیوز؛ برنامه جهانی غذا امروز ( شنبه، 22 ثور) با نشر خبرنامهای در اکس گفته است که در نتیجه سیلابها در ولایت بغلان، بیش از ۳۰۰ نفر تا اکنون جان باختهاند و یک هزار خانهای مسکونی به کلی تخریب شده است.
این نهاد با نشر آماری گفته است که سیلاب تنها در ولسوالیهای برکه و بغلان مرکزی این ولایت، جان ۲۵۰ نفر را گرفته است.
کمیشنری عالی سازمان ملل در امور مهاجران به خبرگزاری فرانسه گفته است که در اثر بارانهای شدید و جاریشدن سیلابهای در ولایت بغلان، بیش از ۲۰۰ نفر جان باختهاند و هزاران خانه مسکونی بطور کلی نیز تخریب شدهاند.
این خبرگزاری به نقل از مقامهای این سازمان گزارش داده است که تنها در ولایت بغلان، تااکنون یکهزار ۵۰۰ خانه آسیب دیده یا به گونه کامل ویران شدهاند و بیش از ۱۰۰ نفر جان باختهاند.
اما؛ مسوولان محلی در ولایت بغلان میگویند که آمار تلفات ناشی از سیلابها در این ولایت به ۱۵۰ نفر افزایش یافته و تاکید کردند که مردم تنها در حوزه فلول این ولایت، تا اکنون ۱۵۰ جسد را از زیر سیلابها بیرون کشیدهاند.
غلام رسول قانع، منشی شورای ولسوالی نهرین و معاون ریاست کار و امور اجتماعی در ولایت بغلان به رسانهها گفته است که مردم تنها در حوزه فلول این ولایت، تا اکنون ۱۵۰ جسد را از زیر سیلابها بیرون کشیدهاند و احتمال افزایش این آمار همپنان وجود دارد.
آقای قانع افزوده است که با گذشت 24 ساعت از این سیلابها در بغلان میگذرد اما؛ هنوز هیچ کمکی از سوی نهادهای مددرسان صورت نگرفته است. او تاکید کرد که این سیلابها خسارت هنگفت نیز بر مردم وارد ساخته و مردم در حال حاضر به شدت به کمکهای بشردوستانه نیازمند هستند.
با این حال، حکمتالله شمیم، سخنگوی والی ولایت پروان میگوید که به هدف کمک به آسیبدیدههای سیلابها در بغلان، یک تیم صحی شامل ۳۰ داکتر از پروان به این ولایت اعزام شده و شش آمبولانس مجهز به دوا و تجهیزات صحی برای ارایه خدمات درمانی به آسیبدیدهها نیز فرستاده شده است.
از سوی هم، در پی سرازیر شدن سیلاب در مرکز و چندین ولسوالی ولایت تخار 9 نفر کشته و 11 نفر دیگر زخمی شده است و در اثر این سیلابها در ولسوالی فرخار، چال و کلفگان این ولایت، خسارات هنگفت مالی نیز برجای گذاشته است.
درهمین رابطه، منابع مردمی در ولایتهای غور و هرات نیز میگویند که در پی وقوع سیلاب در این دو ولایت نزدیک به هفت قریه زیر آب و باشندهگانش آنان بیسرپناه و آواره شدهاند.
به گفته آنان، در پی این سیلابها بیش از صدها جریب زمین زراعتی و باغهای باشندهگان محل تخریب شده است.
درهمین حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در خبرنامهای با آسیبدیدههای سیلاب در ولایتهای بغلان، بدخشان، غور و هرات ابراز همدردی کرده و از شهروندان کشور خواسته است که با امارت اسلامی در زمینهی کمک به آسیبدیدهها همکاری کنند.
آقای مجاهد افزوده است: «به وزارت دولت در امور مبارزه با حوادث، وزارت داخله و همچنان مسوولان ولایتی هدایت داده شده که هر چه عاجل برای نجات مردم، بیرون آوردن شهدا و معالجه مجروحان، تمام امکانات خویش را به کار اندازند.»
عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین با قربانیان سیلابهای اخیر در کشور ابراز غمشریکی کرده و از نهادهای مددرسان نیز خواسته است که به آسیبدیدههای سیلابهای پسین کمکهای بیدرنگ را فراهم کنند.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوقبشر سازمان ملل متحد در واکنش به سرازیرشدن سیلابها و آمار تلفات کمپیشینه ناشی از آنها در ولایتهای مختلف؛ بهویژه بغلان گفته است که افغانستان در برابر بحرانهای اقلیمی «آسیبپذیر» است.
ریچارد بنت با بیان این مطلب در اکس، با خانوادههای قربانیان سیلابها در کشور نیز غمشریکی کرده است. او تاکید میکند که افغانستان به کمکهای فوری و همچنان برنامهریزی بلندمدت نیازمند است.
با این حال، میرویس عزیزی، تاجر افغان و مالک عزیزی بانک در اکس گفته است که به آسیبدیدگان سیلابهای اخیر در افغانستان، ۵۰ میلیون افغانی کمک میکند.
آقای عزیزی با ابراز تاسف درباره تلفات ناشی از این سیلابها گفته است که کمکهای بشردوستانه را از طریق بنیاد عزیزی به نیازمندان «مستحق» فراهم خواهد کرد.
این درحالی است که ولایتهای بغلان، کندز، تخار، بدخشان، فاریاب، بادغیس، هرات غور و قندهار از سیلابهای روز گذشته متاثر شدهاند و بیش از صدها جریب زمین زراعتی، باغهای باشندهگان محل خسارت جانی داده است.
پیام ها