سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرده که بر اساس بررسی «طبقهبندی یکپارچه سطح امنیت غذایی»، پیشبینی شده است که از ماه نوامبر سال ۲۰۲۴ تا مارچ ۲۰۲۵ میلادی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی مواجه خواهند شد. این ارقام حدود ۳۲ درصد از جمعیت کل کشور را شامل میشود.
به گزارش افغان نیوز: سازمان ملل در آخرین گزارش خود که دیروز سهشنبه (۱۸ جدی) منتشر کرده گفته است که ناامنی غذایی در افغانستان در پایان سال ۲۰۲۱ به اوج خود رسید و بیش از ۲۲ میلیون نفر در وضعیت ناامنی غذایی قرار داشتند.
طبقهبندی یکپارچه سطح امنیت غذایی (آیپیسی) با همکاری برنامه جهانی غذا، سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد و دیگر شرکای بشردوستانه سازمان ملل وضعیت امنیت غذایی در کشورهای مختلف را بررسی میکند.
در گزارش آمده که تعداد افرادی که پیشبینی میشود در ماههای آینده با مشکل امنیت غذایی مواجه شوند، ۱.۱ میلیون نفر کمتر از مدت مشابه در نوامبر ۲۰۲۳ تا مارچ ۲۰۲۴ خواهد بود.
به نقل از گزارش، برداشتهای گندم در سال ۲۰۲۴ بالاتر از متوسط بود اما همچنان کمتر از سطح ملی بوده است و نیاز به واردات گندم یا کمکهای بشردوستانه مکمل غذایی را نشان میدهد.
این سازمان در حالی از تشدید ناامنی غذایی در افغانستان گزارش میدهد که اخیراً بانک جهانی از بحران «شدید» امنیت غذایی در کشور خبر داده و اعلام کرده است میلیونها نفر برای دسترسی به غذای کافی با مشکلات جدی روبهرو هستند.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد دو روز پیش در گزارشی گفته بود که میلیونها تن در افغانستان نیازمند کمکهای فوری هستند.
برنامه جهانی غذا با ابراز نگرانی از بحران اقتصادی در افغانستان، خواهان کمکهای فوری در فصل زمستان برای نیازمندان شده بود.
چند ماه پیش این سازمان گفته بود که برای کمک به نیازمندان در افغانستان برای شش ماه آینده به ۷۱۸ میلیون دالر نیاز است.
برنامه جهانی غذا در اعلامیه خود تاکید کرده که پنج میلیون تن در این کشور نمیدانند وعده بعدی غذاییشان از کجا تأمین خواهد شد.
پیام ها