ثبت-بیش-از-۶۵۰-هزار-بیوه،-یتیم-و-معلول-در-افغانستان

وزارت شهدا و معلولان اعلام کرده است که در جریان سه و نیم سال گذشته، بیش از ۶۵۳ هزار تن از بیوه‌ها، یتیمان و افراد دارای معلولیت را در سرتاسر کشور شناسایی و ثبت کرده است.

به گزارش افغان نیوز: بر اساس اعلامیه این وزارت، این آمار شامل افرادی می‌شود که پس از تحولات سیاسی اخیر و به‌دنبال افزایش نیازهای بشردوستانه، تحت پوشش برنامه‌های حمایتی این وزارت قرار گرفته‌اند.

عبدالحکیم حقانی، معین این وزارت، گفته که پس از به‌قدرت‌رسیدن امارت اسلامی افغانستان، تلاش‌های منسجمی برای رسیدگی به نیازهای خانواده‌های شهدا و افراد آسیب‌پذیر صورت گرفته است.

او اظهار داشت که در این مدت، حدود ۱۲.۵ میلیارد افغانی کمک‌های نقدی و جنسی برای این قشر فراهم شده و به شکل شفاف و منظم به خانواده‌های واجد شرایط توزیع گردیده است.

به گفته‌ی آقای حقانی، روند کمک‌رسانی به تمام خانواده‌های نیازمند به‌گونه‌ی یکسان صورت می‌گیرد و وزارت در کنار کمک‌های نقدی و جنسی، برای یتیمان و افراد دارای معلولیت برنامه‌های آموزشی و شغلی نیز فراهم کرده است.

براساس اعلامیه او تأکید کرده که برای هر فرد نیازمند، کمک نقدی ماهانه دو هزار افغانی در نظر گرفته شده و شماری از یتیمان و معلولان هم‌اکنون در مراکز آموزشی مشغول فراگیری حرفه و مهارت‌های کاری هستند.

اعلامیه افزوده که در کنار این فعالیت‌ها، این وزارت در بخش توزیع مواد خوراکی، لباس و نیز ایجاد شغل برای افراد نیازمند فعال بوده و تلاش دارد تا زمینه‌های توانمندسازی پایدار را برای آنان فراهم کند.

عبدالحکیم حقانی افزود که شاگردانی از میان همین قشر در کارگاه‌های حرفه‌آموزی مشغول آموزش‌اند تا پس از پایان دوره‌ی آموزشی، وارد بازار کار شوند و زندگی مستقل‌تری را آغاز کنند.

با وجود این تلاش‌ها، معین وزارت شهدا و معلولان تصریح کرده که چالش اصلی و بزرگ پیش‌روی این نهاد، کمبود بودجه است. او گفت که منابع مالی کافی برای گسترش و بهبود خدمات در اختیار ندارند، با آن هم همکاری بزرگان و نهادهای دولتی و غیر دولتی، تا حدی توانسته به پیشبرد برنامه‌ها کمک کند.

در عین حال، برخی از نهادهای کمک‌رسان نیز به پشتیبانی از این قشر پرداخته‌اند. به گفته‌ی آقای حقانی، بیش از ۱۳۰ هزار نفر از بیوه‌ها، یتیمان و افراد دارای معلولیت از کمک‌های این نهادها بهره‌مند شده‌اند که شامل مواد خوراکی، تهیه سرپناه و ایجاد فرصت‌های شغلی برای آنان بوده است.

ثبت بیش از ۶۵۰ هزار بیوه، یتیم و معلول در افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد