اداره ملی حفاظت محیطزیست حکومت سرپرست از برگزاری نشست ملی تغییرات اقلیمی با حضور نمایندگان حکومت سرپرست، سازمان ملل متحد و شماری از کشورهای جهان در کابل خبر داده است.
به گزارش افغان نیوز: در خبرنامه این اداره آمده این نشست که دیروز، چهارشنبه (۲۶جدی) برگزار شده بود، در مورد تغییرات اقلیمی و پیامدهای آن بر افغانستان و جهان بحث و گفتگو صورت گرفت.
شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه حکومت سرپرست در این نشست گفت، که تغییرات اقلیمی یک بحران جهانی است و نباید به یک مساله سیاسی تبدیل شود. او به طور خاص استفاده از جنگافزارهای کیمیاوی در افغانستان را محکوم کرد و آن را به محیطزیست، زراعت و منابع طبیعی کشور زیانبار دانست.
وی افزود: «آنان نه تنها به مردم افغانستان بلکه به زراعت، محیطزیست، سرکها، معادن و منابع آبی افغانستان آسیب جدی وارد کردند.»
او همچنین خواستار حضور کابل در نشستهای بینالمللی آینده از جمله کنفرانسهای تغییرات اقلیمی شد تا افغانستان بتواند نگرانیها و پیشنهادات خود را به طور مستقیم مطرح کند.
مطیعالحق خالص، سرپرست اداره ملی حفاظت محیطزیست، در این نشست تصریح کرد که تغییرات اقلیمی نه تنها بر طبیعت، بلکه بر اقتصاد افغانستان نیز تأثیرات منفی گذاشته است. او انتقاد کرد که جهان رفتار عادلانهای با افغانستان نداشته و حقوق این کشور را نادیده گرفته است.
عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، نیز در سخنان خود تحریمها و محدودیتهای بینالمللی را از موانع اصلی در همکاری با نهادهای جهانی دانست و بر لزوم رفع این محدودیتها تاکید کرد. به گفته او، برداشته شدن تحریمها میتواند راه را برای همکاریهای گستردهتر در زمینه حفاظت از محیطزیست هموار کند.
رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان و رئیس یوناما، با اشاره به این که افغانستان یکی از ده کشور آسیبپذیر از تغییرات اقلیمی است، هشدار داد که زنان و کودکان افغانستان بیشتر از دیگران از پیامدهای این بحران رنج میبرند.
او از حکومت سرپرست خواست که سیاستهای خود را برای مقابله با تغییرات اقلیمی بهروزرسانی کند و گفت: «یوناما متعهد است که تغییرات آب و هوایی را در دستور کار خود قرار دهد و از افغانستان در این زمینه حمایت کند.»
رویل سکروجی، معاون برنامه توسعهای سازمان ملل، نیز با تاکید بر آسیبپذیری زنان و کودکان در برابر بلایای طبیعی، خواستار مشارکت زنان در طرحها و استراتژیهای مرتبط با تغییرات اقلیمی شد.
در پایان این نشست، قطعنامهای صادر شد که بر اساس آن، جامعه جهانی موظف است به تعهدات خود برای مقابله با تغییرات اقلیمی عمل کند، کمکهای مالی بیشتری ارائه دهد و خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی را در افغانستان جبران کند.
این قطعنامه همچنین بر همکاری گستردهتر بینالمللی برای بهبود شرایط زیستمحیطی افغانستان تاکید دارد.
پیام ها