بی-تفاوتی-نظام-باعث-مرگ-و-میر-مادران-شده-است

فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه میگوید: ناامنی، بی تفاوتی نظام، موجودیت فساد و عدم تعهد مسوولین در سال های گذشته، سبب شده مرگ ومیر مادران افزایش یابد.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز؛ وزارت صحت عامۀ افغانستان، به دنبال نشر گزارشى در ارتباط به افزايش مرگ و مير مادران، تلاش دارد تا استراتيژى براى کاهش مرگ و مير مادران را طرح کند.

به اساس يک سروى میزان مرگ و میر مادران در کشور، در سال ٢٠١٥ نسبت به سال ٢٠١٠ سه برابر افزايش داشته است. آمار اين سروى بيانگر آن است که در سال ٢٠١٠ از هر يکصد هزار زن حامله ٣٢٧ تن جان مى دادند؛ اما سروى اخير نشان مى دهد که اين رقم به ١٢٩١ تن بلند رفته است.

مقام ها در وزارت صحت عامه مى گويند که اين سروى، از سوى اداره احصائيه مرکزى با همکارى وزارت صحت عامه و يک موسسه بين المللى (آى سى ايف) انجام و يک و نيم ماه پيش اعلام شده است.

داکتر فیروز الدین فیروز وزیر صحت عامه، در نشستی دو روزه از تاریخ (7 و 8 حمل) با اشتراک روسای ولایت صحت عامه و برخی موسسات در کابل دایر شده است در رابطه به مرگ و مير مادران گفت: "در جریان 5 سال گذشته هیچ تغییر مثبت در سکتور صحت رخ نداده است با وجود که سرمایه گذاری وسیع صورت گرفته؛ اما نتایج قابل ملاحظه در پی نداشته است".

وزیر صحبت عامه افزود؛ ناامنی، بی تفاوتی نظام، موجودیت فساد و عدم تعهد مسوولین در سال های گذشته، سبب شده که وضعیت صحت مادران در پنج سال هیچ تغییر نکند.

وزیر صحبت عامه افزود؛ ناامنی، بی تفاوتی نظام، موجودیت فساد و عدم تعهد مسوولین در سال های گذشته، سبب شده که وضعیت صحت مادران در پنج سال هیچ تغییر نکند.

  اما گفت که در میزان مرگ و میر اطفال نسبت به سال ٢٠١٠ کاهش قابل ملاحظه یی به میان آمده است.

به اساس معلومات وزارت صحت عامه، در سال ٢٠١٠ از جمع هر يک هزار کودک، ٩٧ تن تا سن پنج سالگى مى مردند؛ اما سروى تازه نشان مى دهد که اين رقم به ٥٥ تن کاهش پيدا کرده است

موصوف علاوه کرد: «این میراثی است که از گذشته برای ما باقی مانده و ما مجبور و مکلف هستیم که به خاطر جلوگیری از بیشتر شدن مرگ و میر مادران و اطفال تلاش نماییم تا ماداران و اطفال که دسترسی به خدمات صحی حق شان می باشد، دستیابی داشته باشند

به گفته او، بدون کمک مالی و تخنیکی شرکای بین المللی، دستیابی به صحت مطمئن و جلوگیری از بیشتر شدن مرگ و میر مادران و اطفال ناممکن است و باید کمک های مالی و تخنیکی این کشورها تدوام یابد.

داکتر زلیخا انوری رییس صحت باروری وزارت صحت عامه گفت که وزارت صحت عامه، باید پلان کاری واضح و مشخصی را برای هر ولایت ایجاد نماید؛ تا میزان مرگ و میر مادران و نوزادان کاهش یابد و نیازمندی هایی صحی مادران و کودکان رفع شود.

 وی تصریح نمود که ناامنی، عدم تعهد دایمی در بخش صحت، کم بودن کارکنان صحی، عدم تطبیق پالیسی ها، صعب العبور و کوهستانی بودن برخى مناطق افغانستان، از جمله چالش های عمده فرا روی فعالیت های وزارت صحت عامه می باشد.

بی تفاوتی نظام باعث مرگ و میر مادران شده است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد