وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و ریاست مستقل اداره محیط زیست کابل امروز کول حشمت خان را بعنوان چهارمین پارک ملی نامگذاری کردند و گفتند که این پارک میتواند سبب انکشاف ساحه شود.
به گزارش خبرگزاری افغان نیوز وزارت زراعت، آبیاری و مالداری و ریاست مستقل اداره محیط زیست امروز (یکشنبه 21 جوزا) ساحه کول حشمت خان را بعنوان چهارمین پارک ملی نامگذاری کردند و گفتند که ایجاد این پارک میتواند سبب انکشاف منطقه شود.
قطع خودسرانه جنگلات و نبود برنامه مشخص برای کنترول آبهای کشور از جدی ترین مشکلاتی است که سبب شده تا مردم از زندگی کردن در محیط زیست سالم محروم باشند.
اسدالله ضمیر وزیر زراعت آبیاری و مالداری با ریاست مستقل اداره محیط زیست به مناسبت روزجهانی محیط زیست، تفاهنامه کول حشمت خان را به عنوان چهارمین پارک ملی افغانستان به امضا رساند.
آقای ضمیر بیان کرد " کول حشمت خان پیش از این بسیاری از بخش های این منطقه به یک ساحه مخروبه مبدل گریده بود، اما در اثر تلاش های پیگیر و موثر وزارت زراعت امروز به عنوان یکی از ساحات حفاظت شده کشور معرفی شد".
وزیر زراعت علاوه نمود که پلان مدیریتی کول حشمت خان در ده سال تهیه و تدوین شده که شامل تنظیم پایدار آب در ساحه، بهبود معشیت مردم، انکشاف ساحه و دیگر موارد تخنیکی است. وی از نهادهای مسوول و مردم خواست تا در زمینه حفاظت از منابع طبیعی و ساحات حفاظت شده که سرمایه ملی کشور است همکاری جدی نمایند.
در همین حال مصطفی ظاهر رییس اداره مستقل محیط زیست؛ داشتن محیط زیست سالم را حق مردم دانسته و میگوید که با اعلام شدن کول حشمت خان به عنوان ساحه حفاظت شده بیشتر از دو فیصد اراضی کشور تحت ساحه حفاظتی قرار خواهد گرفت.
وی بیان داشت که برای افغانستان تا سال ۲۰۱۵ تنها دو فیصد اراضی کشور هدف تعیین شده بود تا تحت پوشش ساحه حفاظتی قرار بگیرد. وی تاکید میکند که تا سال ۲۰۳۰ این ارقام در حدود ده فیصد بلند خواهد.
کول حشمت خان کابل در حالی تحت پوشش ساحه حفاظتی قرار گرفته و به عنوان چهارمین پارک ملی افغانستان نامگذاری میشود که پیش ازین بندامیر بامیان ، واخان بدخشان و دره شاه فولادی نیز تحت پوشش ساحه حفاظتی قرار گرفته بود و به عنوان پارکهای ملی کشور نامگذاری شده بودند.
پیام ها