رییس هیأت عامل اتاق زراعت و مالداری افغانستان میگوید که سکتور مرغداری در افغانستان رو به رشد بوده و هم اکنون بیش از ۱ میلیارد دالر در این بخش سرمایه گذاری شده است.
به گزارش افغان نیوز: عبیدالله یوسفزی، رییس هیأت عامل اتاق زراعت و مالداری افغانستان امروز( یکشنبه، 12 دلو) در مصاحبه با خبرنگار افغان نیوز گفت که سکتور مرغداری در افغانستان بیشتر از 85 درصد به خود کفایی رسیده است و بیشتر سرمایه گذاران که در خارج از کشور به سر میبرند، در حال حاضر در افغانستان آمده و روی سکتور مرغداری سرمایه گذاری کرده اند.
آقای یوسفزی افزود: در مجموع بیش از 640 فارم مرغداری در شهر کابل وجود دارد که از آن میان 320 فارم آن به گونه برحال فعالیت دارند. او تاکید کرد: در کنار فارمهای رسمی و بزرگ، دهها هزار فارم غیر رسمی که به گونه کوچک و خانگی فعالیت دارد نیز در کابل وجود دارد».
به گفته یوسفزی، اکنون وزارتهای امور داخله و دفاع ملی برای تامین گوشت مرغ مورد نیازشان با اتحادیه فارم مرغداران قرارداد دارند و در صورت که وزارتهای دیگری مانند صحت عامه و تحصیلات عالی خواسته باشند، این اتحادیه میتواند نیازهای این دو زوارت را نیز تامین کند.
او افزود: « استفاده وزارتهای دفاع ملی و داخله از تولیدات گوشت مرغ وطنی باعث شده است که از واردات و قاچاق گوشت مرغ پاکستانی به داخل خاک افغانستان جلوگیر شود».
رییس هیأت عامل اتاق زارعت و مالداری میگوید که اتحادیه فارم مرغداران افغانستان توانسته است که با همکاری وزارتهای تجارت و صنعت، زارعت، آبیاری و مالداری و همچنان مالیه در بنادر افغانستان مانع واردات گوشت مرغ از پاکستان شود.
او گفت: «اگر امنیت تامین باشد و حکومت هم با اتحادیه مرغداران افغانستان همکاری کند، این اتحادیه از حالت خود کفایی بیرون شده و در آینده نزدیک صادر کنندهای خوبی گوشت مرغ در خارج از افغانستان خواهد بود».
آقای یوسفزی افزود که در مجموعه فارمهای تولید گوشت مرغ بیشتر از فارم تولید تخم مرغ در کشور است و هم اکنون دو فارم بزرگ تولید تخم مرغ در جلالآباد و ریشخور کابل وجود دارد که هر کدام روزانه بیشتر از 2صد هزار تخم تولید میکنند. او تاکید کرد: « در کنار این، چهار فارم جوجه کشی نیز در کابل ایجاد شده و برای افزایش گوشت و تخم مرغ، جوجه مرغهای یک روزه تولید میکنند».
به گفته آقای یوسفزی؛ برای خوکفایی در عرصه سکتور مرغداری 21 فابریکه تولید دانه مرغ نیز در کشور ایجاد شده است که 15 فابریکه آن فعال بوده و 6 فابریکه دیگر آن تحت کار قرار دارند و در آینده نزدک فعال خواهند شد.
او تاکید میکند که اگر وزارت زارعت با اتحادیه فارم مرغداران همکاری نکند و جلو قاچاق را در بندرهای کشور نگیرد، پیش رفت در سکتور مرغ داری صدمه خواهد دید.
رییس، هیأت عامل اتاق زارعت و مالداری افغانستان گفت که اتحادیه فارم مرغداران با کسانیکه تازه اقدام به ایجاد فارم مرغداری میکنند همکاری همه جانبه در قسمت گرفتن جواز و چگونگی فعالیت آنان دارد و برای فعالیت بهتر آنان ورکشاپها را نیز برگزار میکند.
این در حالی است که طی چند سال گذشته به دلیل خشک سالیها و نبود امکانات لازم در کشور، سکتور دامداری نیز صدمه جدی دیده است.

پیام ها