رییس اتاق تجارت و سرمایهگذاری هرات میگوید: در آتش سوزی گمرک اسلام قلعه در میان ۱۲۵۷ موتر خاکستر شده، ۳۴ موتر ایرانی نیز شامل است اما میکانیزم پرداخت خسارت برای موتر های خسارت دیده خارجی وجود ندارد.
به گزارش افغان نیوز: یونس قاضیزاده، رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات، امروز( چهار شنبه، 8 ثور) به آژانس افغان نیوز گفت که حکومت طرح جامع را روی دست گرفته و قرار است تا 45 روز دیگر برای شرکتهای ترانسپورتی و رانندگان که موترهای شان در گمرک اسلام قلعه از بین رفتند، جبران حسارت نماید.
قاضی زاده افزود که اتحادیه شرکتهای ترانسپورتی چند روز پیش با معاون نخست ریاست جمهوری در مورد حادثه گمرک اسلام قلعه نشست داشت و او برای رانندگان و شرکتهای ترانسپورتی وعده پرداخت جبران خسارت را داده است.
وی تاکید کرد: طبق آخرین آمار وزارت دولت در امور حواث، در آتش سوزی اسلام قلعه در مجموع 1 هزار 257 موتر از بین رفته که از این میان 34 موتر آن مربوط شرکتها و رانندگان ایرانی است.
قاضی زاده گفت که این آمار مورد پذیرش اتاق تجارت و سرمایه گذاری نیز میباشد؛ اما او در مورد مقدار کالاها و مواد سوختی که در آتش سوزی از بین رفتند، چیزی نمیگوید.
رییس اتاق تجارت و سرمایه گذاری هرات، گفت که هنوز میکانیزم جبران خسارت از سوی دولت برای موترهای خارجی از جمله ایران ایجاد نشده و انتظار این است که میکانیزم روشن و مورد پذیرش از سوی دولت ایجاد شود تا به شرکتها و رانندگان ایرانی جبران خسارت شود.
اما؛ احمدزمانیان، رییس کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت اتاق بازرگانی خراسان رضوی به رسانههای ایرانی گفته است که 38 موتر تیلری و 90 کانتینر ایرانی و 11 هزار مواد غیر سوختی و 6 هزار تن مواد سوختی در آتش سوزی اسلام قلعه هرات از بین رفته است.
آقای زمانیان گفته است؛ کالاها و موترهای ایرانی که فاقد بیمه هستند باید از سوی دولت جبران خسارت شود و این موضوع از طریق وزارت امور خارجه و سرکنسولگری ایران در افغانستان نیز پیگیری میشود.
شورای انسجام ترانسپورت زمینی افغانستان نیز خواستار جبران خسارت رانندگانی است که موترهای شان در آتش سوزی اسلام قلعه از بین رفتند. وی میگوید که دولت باید به شرکتهای ترانسپورت و رانندگان از راههای ممکن جبران خسارت نماید.
طلا محمد اطمانزی، رییس شورای انسجام ترانسپورت زمینی در گفتگوی با آژانس افغان نیوز گفت که در مورد جبران خسارت با معاون نخست ریاست جمهوری و وزارت مالیه دیدارهای داشته است و تا حدودی تعهد از سوی دولت در این زمینه وجود دارد.
آقای اطمانزی در مورد شمار موترهای که در آتش سوزی دوماه پیش اسلام قلعه از بین رفتند، می گوید که آمارهای متفاوت در این زمینه وجود دارد؛ اما آمارهای شورای انسجام ترانسپورت زمینی نشان میدهد که بیشتر از 1 هزار و 300 موتر در این آتش سوزی از بین رفته است.
او دلیل گستردگی آتش سوزی در گمرک اسلام قلعه ولایت هرات را فساد و گروههای مافیایی میداند که در این گمرک مصروف حیف و میل عواید کشور هستند.
این درحالی است که دو ماه پیش در نتیجه آتش سوزی در گمرک اسلام قلعه ولایت هرات، دست کم 1 هزار و 300 موتر به اضافه کالاهای تجارتی و مواد سوختی از بین رفتند؛ اما تا کنون آمارهای متفاوتی از میزان خسارات در این آتشسوزی از سوی نهادهای مختلف ارائه شده است.

پیام ها