هیچ-آماری-از-میزان-افراد-مبتلا-به-سرطان-در-افغانستان-وجود-ندارد

مسئولین حکومتی میگویند آمار دقیق در مورد افراد مبتلا به مرض سرطان در افغانستان در دست نیست و آمار های ارایه شده تقریبی و در تناسب به افراد مبتلا به این مرض در کشور های همسایه ارایه میشود.

به گزارش افغان خبر: داکتر فریده مهمند، وزیر تحصیلات عالی کشور امروز چهارشنبه (۶ اسد) در کنفرانس “سرطان زنان در افغانستان” بیان کرد که تا اکنون وزارت صحت عامه و دانشگاه های کشور در رابطه به میزان مبتلایان سرطان در کشور بی تفاوط بوده اند.

او بیان داشت که باید برای دریافت میزان مبتلایان سرطان در کشور و کسانی که بخاطر این مرض سالانه جان های شان را از دست میدهند، وزارت صحت عامه در همکاری با دانشگاه های کشور اقدام نماید.

خانم مهمند تصریح کرد که بر اساس امار جهانی در سال ۲۰۱۲ میلادی، بیش از ۳۲ میلیون تن مریضان سرطانی ثبت شده اند و سالانه ۸٫۲ تن جان های شان را بخاطر این مرض از دست میدهند.

او تصریح کرد که تا سال ۲۰۳۵ میلادی آمار کسانی که به سرطان مبتلا میشوند را دو برابر امروز میشود و گفت که تحقیقات جهانی چنین آماری را ارایه کرده است.

در همین حال شینکی کروخیل، عضو مجلس نمایندگان و یکی از کسانی که در گذشته به این مرض مبتلا بوده است میگوید که آگاهی دهی در مورد سرطان و راه های وقایه از این مرض برای تمام مردم مفید و ضروری است.

وی اظهار داشت که شمار از داکتران افغان در عرصه تداوی و شناخت سرطان ها غیرمسلکی اند و توانایی تداوی آنرا ندارند.

او همچنان بیان کرد که شمار دیگر از این داکتران تداوی را هنوز تجارت میدانند و برای معاینه سرطان به دنبال پول های هنگفت هستند.

او نیز بیان میکند که در مورد این مرض و مبتلایان آن در افغانستان هیچ تحقیق صورت نگرفته است و باید وزارت صحت عامه با همکاری وزارت تحصیلات عالی در این زمینه اقدام جدی نمایند.

شرین آقا ظریف، رئیس دانشگاه طبی کابل نیز در این کنفرانس بیان کرد که بیشتر سرطان ها در مناطق آُسیایی و افریقایی وجود دارد.

او بیان کرد که افغانستان نیز شامل کشور های آسیایی است و در افغانستان نیز واقعات سرطان وجود دارد اما در نبود تحقیق آمار از آن در دست نیست.

آقای شرین آقا ظریف تصری کرد که در جهان ۳۱ درصد سرطان زنان را سرطان سدیه تشکیل میدهد و این نوع سرطان زودتر رشد میکند.

او علاوه کرد که یک مرکز تحقیق و تداوی سرطان در کشور با هزینه بیش از ۲۷ میلیون دالر ساخته میشود و کار ساخت آن سال تا سال ۲۰۲۲ میلادی در چهار زون کشور به پایان میرسد و رسما به فعالیت آغاز میکند.

قابل ذکر است که در حال حاضر در افغانستان کسانی هستند که سرطان دچار اند اما در بسا موارد آنرا از جامعه و داکتر پنهان میکنند و این مرض را بیشتر خجالت میدانند.

هیچ آماری از میزان افراد مبتلا به سرطان در افغانستان وجود ندارد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد