پیامد‌-ناگوار-خشک‌سالی-بر-زراعت-و-مالداری-کشور

وزارت زراعت، آبیار و مالداری از احتمال خشک‌سالی، باران‌های بی‌موقع و تاثیرات منفی آن روی کشاورزی و مالداری در کشور ابراز نگرانی می‌کند.

به گزارش افغان نیوز: اکبر رستمی، سخنگوی وزارت زراعت، آبیار و مالداری، امروز یک‌شنبه(19، ثور) در گفتگوی ویژه با آژانس افغان نیوز گفت: اگر باران‌های به موقع در مناطقی که گندم للمی کاشته می‌شود، نبارد؛ با کم‌بود گندم در کشور مواجه خواهیم شد.

آقای رستمی افزود که به دلیل نباریدن برف در زمستان گذشته، احتمال خشکسالی در سال روان زیاد است و این امر روی تولید گندم به خصوص از نوع للمی آن تاثیر منفی خواهد گذاشت. گندم در ذخایر استراتژیک باید از راه‌های ممکن فراهم شود تا در زمان نیاز کشور به بحران مواجه نشود.

سخنگوی وزارت زراعت می‌گوید: تاثیر دوم خشکسالی روی مالداری است که ممکن در برخی ولایت‌های کشور مواشی مالداران با کمبود علوفه مواجه شود.

به گفته وی؛ اکنون در ذخایر استراتژیک وزارت زراعت در مجموع با توجه به کمک‌های هند بیش از 70 هزار متریک تن گندم موجود است؛ اما ظرفیت بیش از 250 هزار متریک تن را دارد.

او گفت: هند در سال 2020 میلادی100 هزار متریک تن گندم از کمک‌هایش به افغانستان تعهد کرده بود؛ اما کار انتقال  75 هزار متریک تن آن تقریبا نهایی شده است.

آقای رستمی با اشاره به طرحی در امر مبارزه با خشک سالی گفت که این طرح تکمیل شده و در مرحله نخست تلاش می‌شود تا برای مالداران علوفه مورد نیاز تامین گردد. همچنان در مناطقی که خشکسالی بیشتر است، آبیاری صورت گیرد تا میزان تولید گندم آبی و برنج کاهش نیابد.

رستمی گفت که سال گذشته بیش از 5.1 میلیون متریک تن گندم در سطح کشور تولید شد و نیاز کشور به گندم  6.4 میلیون متریک تن گندم بود. بنابراین، کشور در سال گذشته  1.3 تا 1.5 میلیون متریک تن گندم  کاهش تولید نسبت به ضرورت داشته است.

نگرانی وزارت زراعت درحالی مطرح می‌شود که اداره هوانوردی، شدت باران‌های بهاری و سرازیر شدن سیلاب‌ها را در چندین ولایت کشور پیش‌بینی و مرگ‌بار توصیف کرده است.

پیامد‌ ناگوار خشک‌سالی بر زراعت و مالداری کشور

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد