­
۲۶-دلو؛-درس-عبرت-برای-رهبران-امروز-افغانستان

رهبر حزب حراست اسلامی افغانستان در پیوند به سالروز خروج‌ ارتش شوروی پیشین از کشور، می‌گوید که افغان‌ها در فضای وحدت و همدلی همواره پیروز بوده اند؛ اما در هنگام منفعت طلبی و تنش داخلی شکست را تجربه کرده اند.

به گزارش افغان نیوز: محمد اکبری، سناتور و رهبر حزب حراست اسلامی افغانستان در یک مصاحبه‌ اختصاصی با آژانس افغان نیوز گفت که ۲۶ دلو روز افتخار و عزت افغانهاست و در این روز آخرین سرباز شوری در نتیجه وحدت و جهاد مردم از این خاک خارج شد. 

وی گفت: ارتش شوروی می‌خواست نظام کمونیستی را بر مردم مسلمان این سر زمین تحمیل و از افغانستان به عنوان تخته خیز برای اشغال سایر کشورها به ویژه خاورمیانه که بزرگترین منبع انرژی جهان است، استفاده کند و در نهایت رقیب غربی خود امریکا را در قاره آسیا منزوی نماید. 

آقای اکبری افزود که با اشغال شوروی سابق هویت اسلامی و استقلال ملی مردم افغانستان به خطر افتاده بود و مردم این دو ارزش را با جهاد حفظ کردند. 

او بیان کرد؛ جریان چپ و حزب کمونیستی پس از کودتا این دو ارزش را نادیده گرفت و می خواست از راه  خشونت و کشتار، مردم افغانستان را وادار به پذیزش نظام و تفکر کمونیستی کنند. 

به باور این سناتور کشور؛ اشغال افغانستان توسط شوروی سابق دو عامل (درونی و بیرونی) داشت. در عامل بیرونی، سیاست‌های توسعه‌طلبانه شوروی باعث اشغال افغانستان و در عامل درونی، حکومت خانوادگی و غیر ملی داوودخان موجب اشغال کشور شد.

در نتیجه، جریان چپ کمونیستی از شکاف میان مردم و حکومت داوود خان بهره‌ زیادی در راستای ایجاد نظام کمونیستی در افغانستان برده بود. 

رهبر حزب حراست ملی افغانستان گفت که مردم در جهاد و مقابله در برابر تجاوز شوروی دو آروز داشتند. در قدم نخست تلاش داشتند تا اشغال گران را از کشور بیرون کنند؛ گام دوم ایجاد یک حکومت اسلامی بود که در تشکیل آن ناکام ماند. 
به باور وی؛ ناکامی مجاهدین در تشکیل حکومت اسلامی نیز ریشه در دو عامل خارجی و داخلی داشت. یعنی از یک طرف شرق و غرب نمی‌خواستند که حکومت اسلامی در همسایگی ایران ایجاد شود و از سوی دیگر،  بی‌اتفاقی میان مردم افغانستان وجود داشت و نزدیک به ۷۰۰ حکومت محلی ایجاد شده بود.

وی می‌گوید: سران مجاهدین که در پشاور  مرکزیت داشتند، پس از سقوط حکومت کمونیستی، برای تشکیل حکومت اسلامی دیدگاه و برنامه روشنی نداشتند. 

آقای اکبری بیان کرد؛ بزرگ‌ترین درس و تجربه از تجاوز و خروج ارتش شوروی از افغانستان این است که هر زمان مردم و سیاسیون با اتحاد اسلامی کنار هم بوده اند در مسائل کلان ملی پیروز شده و هر زما که به نام قوم و گروه از هم فاصله گرفته اند، شکست خورده اند. بنابراین باید از این درس مهم در شرایط کنونی صلح و جنگ با طالبان نیز استفاده شود. 

این درحالی است که طی ده سال تجاوز شوری بر افغانستان، دست‌کم یک میلیون شهروند کشور کشته و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر دیگر معلول شدند. همچنان بیش از ۵ میلیون نفر دیگر به کشورهای بیرونی در نتیجه این تجاوز مهاجر  و ۷۰ درصد از زیر بناهای زراعتی و اقتصادی در کشور تخریب گردیدند.

۲۶ دلو؛ درس عبرت برای رهبران امروز افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد