معاونیت اقتصادی ریاستالوزرای امارت اسلامی اعلام کرده که کار عملی ساخت پروژههای تولید برق با ظرفیت مجموعی ۲۶۱ میگاوات در ولایتهای مختلف کشور آغاز شده و این پروژهها، گام مهمی در جهت تقویت تولید انرژی داخلی محسوب میشود.
به گزارش افغان نیوز: معاونت اقتصادی امروز (سهشنبه، ۱۶ ثور) در اعلامیهای گفته که مجموع سرمایهگذاری در این طرحها، حدود ۲۳.۷ میلیارد افغانی برآورد شده است.
براساس اعلامیه، پروژههای یادشده شامل منابع مختلف انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی آفتابی و بادی، و همچنین انرژی گازی هستند که در چندین ولایت کشور تطبیق خواهند شد.
این پروژه شامل: ۲۲.۷ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل،۴۰ میگاوات برق آفتابی در دهدادی بلخ، ۵ میگاوات برق آفتابی در ولایت هرات،۱۰ میگاوات برق آفتابی در لغمان،۴۳.۲ میگاوات برق بادی در هرات،۴۰ میگاوات برق آفتابی در محمدآغه لوگر،۴۰ میگاوات برق آفتابی در پارکهای صنعتی ننگرهار،۵۰ میگاوات برق گازی در شبرغان جوزجان و۱۰ میگاوات برق آفتابی دیگر در ولسوالی سروبی کابل.
همزمان با آغاز این پروژهها، شرکت برشنا نیز از برنامههای تازهای برای توسعه برقرسانی در سطح ولسوالیها خبر داده است.
بر بنیاد اعلام عبدالباری عمر، رییس شرکت برشنا، این نهاد در نظر دارد پروژههای تولید، انتقال و توزیع برق را در ۷۰ تا ۸۰ ولسوالی به داوطلبی بگذارد تا چالش کمبود برق در این مناطق برطرف شود.
او همچنین بر نقش محوری سکتور خصوصی در سرمایهگذاری در بخش انرژی تأکید کرده و از سرمایهگذاران داخلی و خارجی خواسته است که در این زمینه وارد عمل شوند.
در عین حال، امانالله غالب، ر ییس پیشین شرکت برشنا، پیشنهاد کرده است که دولت برای تشویق سکتور خصوصی باید در پروژهها شراکت داشته باشد و همچنین صندوق ضمانت مالی برای کاهش ریسک سرمایهگذاری ایجاد کند.
طبق آمار رسمی شرکت برشنا، امارت اسلامی در بیش از سه سال گذشته روی طراحی پروژههای متعددی برای تولید مجموعی بیش از ۹۰۰ میگاوات برق تمرکز داشته است.
این در حالی است که نیاز واقعی افغانستان به برق در حدود ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میگاوات برآورد میشود، اما تنها ۲۵ درصد آن از منابع داخلی تأمین میگردد. بیش از ۷۵ درصد برق مورد نیاز کشور از کشورهای همسایه از جمله ازبیکستان، ترکمنستان و ایران وارد میشود.
افزایش تولید برق داخلی، بهویژه از منابع تجدیدپذیر، نه تنها وابستگی افغانستان به واردات انرژی را کاهش میدهد، بلکه بستر مناسبی برای رشد صنعت، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در کشور فراهم میسازد.

پیام ها