رییس جمهور غنی هنگام افتتاح برنامه «دسترخوان ملی»از جدیت خود برای مبارزه با فساد در این پروژه یاد کرد و گفت، هرکسی که در این پروژه فساد کند از پاها آویزان خواهد شد.
به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رییس جمهور کشور، امروز شنبه(28، سرطان) در مراسم افتتاح این برنامه گفت: «در تطبیق این برنامه از راه شورا ها و موسسات همکار پیش میرویم. کلان ترین کار اعتبار است و ما بالای مردم اعتبار می کنیم که ظرفیت این را دارند، پیسه استعمال کنند و حق را به حقدار برسانند.»
محمد اشرف غنی گفت: "معلوماتی برایش از چندین جایی رسیده که گویا برخی ولسوالان در تلاش اند تا بخشی از پول این برنامه به آنان برسد؛ اگه گیر کردیم از پاها آویزان خواهم کرد."
به گفته او، کسی که چشم خود را به پول بیچارگان بدوزند و جیب خود را پر کنند، این نه تنها که خیانت با مردم است بلکه خیانت به عهدی که انسان با خدا می بندد نیز است.
رییس جمهور غنی افزود که بودجه این برنامه از پروژه های است که حرکت نداشته و در بودجه برنامه های بزرگ انکشافی تغییرات نیامده است.
آقای غنی تاکید کرده که اگر کسی بخواهد از بودجه این برنامه حیف و میل کند با برخورد جدی مواجه خواهد شد و قضیه رییس اداره نرم و استندرد تکرار می شود.
از سوی هم، امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری گفت که این برنامه در مرحله اول ۱۱ هزار ۱۹۶ روستا و مجموع ۱.۶۷ میلیون خانواده را در سراسر افغانستان در بر می گیرد و هزینه آن به ۸۶ میلیون دالر می رسد.
صالح افزود، اقلامی که در مرحله اول توزیع می شود شامل آرد، برنج، لوبیا، روغن و صابون دست شویی است. مرحله دوم شامل ۲۳۵ ولسوالی می شود و در این مرحله ۲.۵ میلیون خانواده با هزینه ۱۵۸ میلیون دالر از آن مستفید خواهد شد.
به گفته صالح، در هر دو مرحله بیش از ۹۰ درصد ملت افغانستان از این برنامه مستفید می شود.
هرچند روند توزیع نان خشک در کابل با انتقاد ها و ادعای فساد به پایان رسید اما رییس جمهور غنی علارغم داشتن مشکلات آنرا موفقنامه خوانده گفت که از ابتکار آن ظرفیت بازار آزاد در افغانستان تثبیت شد.
غنی تاکید کرد که سروی اداره احصاییه مرکزی تثبیت کرده که برای ۷۳ درصد مردم نان خشک توزیع شده که از این میان ۴۹ درصد نان اوران خانه های شان بیکار بوده اند.
به گفته او، اوسط خانواده ها در افغانستان براساس آمار احصاییه مرکزی ۷.۱ نفر است و اکثر خانوداه ها یک نان آور دارد و نیز ۶ درصد نان آوران خانواده ها را زنان بیوه تشکیل می دهند.
این درحالی است که یافتههای روزنامه هشت صبح نشان میدهد که هشتصد میلیون افغانی از بودجه توزیع نان خشک حیف و میل شدهاست؛ اما شهرداری کابل این گزارش را رد میکند.
پیام ها