باشندگان-کابل-از-سال-نو-استقبال-می‌کنند

شماری از باشندگان شهر کابل از فرا رسیدن سال نو خورشیدی استقبال نموده و می‌گویند: جشن نوروز یک جشن تاریخی بوده و هیچ ربطی به دین اسلام ندارد، این در حالی است که بعضی‌ها تجلیل این روز را حرام می دانند.

به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: باشندگان کابل از فرا رسیدن سال نو خورشیدی استقبال می‌کنند و می‌گویند: که برگذاری جشن نوروز از پنج هزار سال قبل تا کنون جریان دارد و این روز به معنی تجلیل سال نو و زنده شدن دوباره طبیعت است.

حاجی عبدالحسین حسینزاده، رییس بنیاد حاجی رمضان حسینزاده می‌گوید: سال 1396 یک سال پر از خشومت و حملات انتحاری و انفجاری بود که در این سال صدها تن از افراد ملکی از جمله حاجی رمضان حسینزاده نیز شهید شدند.

حسینزاده گفت: بنیاد حسین زاده چند روز قبل افتتاح شد و به 1500 خانواده بی بضاعت کمک مادی کرد و زمینه فرستادن چندین ورزشکار را به کشور تایلند نیز فراهم نموده است.

حسین زاده از دیگر تاجران نیز میخواهد که در سال پیش‌رو به مردم بی بضاعت کمک کنند و در این کشور هزارها خانواده وجود دارند که نان شب و روز خود را ندارند.

او بیان داشت: حکومت وحدت ملی از شروع کار شان تا کنون به دنبال حل مشکلات مردم نبوده و بیشتر به دنبال منافع شخصی و گروهی خود می باشد. حسینزاده از دولت میخواهد که دیگر به منافع ملی کشور فکر کند و برای حل مشکلات کشور تلاش کند.

به گفته حسینزاده، سال 1396 یک سال پر از حملات انتحاری و انفجاری بود و اختلافات سیاسی نیز در این سال به اوج خود رسیده، او از دولتمردان میخواهند که در سال پیش‌رو از اختلافات سیاسی دست بردارند و برای تامین امنیت و آوردن صلح تلاش کنند.

وی تاکید کرد که در سال‌های اخیر افغانستان با فرار دو نوع سرمایه مواجه بوده است، یکی فرار سرمایه مادی و دیگر فرار سرمایه معنوی که هزاران جوان به مقصد کشورهای خارجی، وطن را ترک کردند.

زهرا یکی از باشندگان کابل سال نو را به همه باشندگان کشور تبریک گفته و می‌گوید: امید است سال پیش‌رو یک سال امنیت و صلح و آرامش باشد که مردم مانند سال جاری شاهد حملات انتحاری و کشته شدن هزاران اعضای خانواده خود نباشند.

خانم زهرا گفت: خانواده‌ها برای تجلیل از سال نو و زنده شدن دوباره طبیعت و آغاز سال جدید، خانه تکانی می‌کنند، لباس‌های نو بر تن کرده و به خانه‌های هم دیگر می‌روند. او می‌گوید: دوست دارد که به ولایت‌های دیگر سفر کند و سال نو خود را در جاهای مختلف تجلیل کند اما به دلیل ناامنی نمی تواند این آرمانش را تحقق بخشد.

کریم یکی دیگر از باشندگان کابل می‌گوید: تجلیل از سال نو به معنی زنده شدن طبیعت و یک روز خوشی است و هیچ ربطی به دین اسلام ندارد تا از سوی برخی افراد حرام پنداشته شود.

کریم گفت: سال 1396 یک سال مملو از حملات انتحاری و انفجاری بود که صدها تن از باشندگان کشور به دلیل ناامنی جان‌های خود را از دست دادند و امید است که سال پیش‌رو یک سال مملو از خوشی، امنیت و آرامی باشد. وی افزود: مردم امروز با انگیزه ی متفاوت تر از گذشته گان سال جدید را جشن می گیرند. اگر گذشته گان این روز را به هدف پرستش از خدایان شان تجلیل می کردند اما انسان های امروز صرف به هدف شادی، خوشی و زیبائی طبیعت است که تجلیل می کنند نه پرستش خدایان.  در سال نو مردم به احوال پرسی همدیگر میروند و از مریضان خبر می‌گرند و یا هم در دامنه های کوه ها و دشت ها به تفریح میروند که این نوع ذهنیت از نوروز هیچ گونه جنبۀ ضد دینی ندارد.

از روز اول سال نو هجری شمسی نه تنها در افغانستان بلکه در ایران، تاجکستان و کشور های دیگر طی مراسم خاص تجلیل به عمل می آید.

باشندگان کابل از سال نو استقبال می‌کنند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد