درمراکز-اکادمیک،-فرهنگ-مطالعه-وجود-ندارد

ریاست اکادمی علوم می گوید: فرهنگ مطالعه هنوز درکشور نهادینه نگردیده و به کتاب اهمیتی قایٔل نیستیم به همین دلیل حتی در مراکز اکادمیک و علمی این فرهنگ وجود ندارد.

به گزارش آژانس افغان خبر: حمیرا نماینده ریاست اکادمی علوم، امروز چهارشنبه (۳۱ سنبله) در کنفرانس مطبوعاتی جهت «نهادینه سازی فرهنگ مطالعه بین جوانان» می گوید: فرهنگ مطالعه حتی در مراکز علمی و اکادمیک وجود ندارد و استادان برای سهولت در مطالعه و امتحان دانشجویان به آنان جزوه آماده می کنند.

نماینده ریاست اکادمی علوم تاکید می کند که بخش برنامه های مبتذل از سوی رسانه های تصویری، استفاده بد از تلفن های همراه، شبکه های اجتماعی، انترنت، فقر، ناامنی ها، بلند بودن قیمت کتاب، محدود بودن کتابخانه، کمبود کتاب و استفاده از کلمات مشکل در کتاب ها، نبود امکانات در کتابخانه ها باعث عدم علاقمندی جوانان برای مطالعه عنوان شده است.

خانم حمیرا با اشاره به اینکه فرهنگ کتابخوانی بابد از ابتدای رشد کودکان آموزش داده شود گفت: این فرهنگ باید از زمانی که طفل در جنین مادر شکل می گیرد با علاقه مندی و کتابخوانی مادران آموزش ببینند و از همان لحظه این فرهنگ را فراگیرند.

وی افزود؛ در کشور ما به خاطر اینکه فرهنگ کتابخوانی از خانواده  و از ابتدای زنده گی رایج نبوده جوانان امروز نبست به مطالعه بی توجه اند و هیچ علاقه ای به کتاب و کتابخوانی ندارند.

بانو حمیرا تصریح کرد که زیاد بودن ساعات درسی در مکاتب باعث نبود وقت برای مطالعه دانش آموزان در مراکز آموزشی گردیده است.

او همچنان از وزارت معارف خواهان توجه در این زمینه شده و از مسٔولان کتابخانه ها در این مراکز خواست تا  از آن عده جوانانی که  ساعات از اوقات خود را صرف مطالعه می کنند به رسم تشویق از آنها تقدیر کنند.

این نماینده ریاست اکادمی علوم با انتقاد از حکومت اضافه نمود که تا هنوز ناشران از سوی حکومت کوچکترین تشویق و حمایت نشده و آنها با بی علاقه گی کتاب ها را ویژه دانشجویان نشر می کنند که برای سایر مردم قابل فهم نمی باشد.

زهرا قاریزاده، رییس جوانان رضاکار با حضور در این برنامه ابراز داشت که فرهنگ مطالعه با ایجاد کتابخانه کوچک در منزل، علاقمندی والدین و تشویق آنان به فرزندان برای کتابخوانی، هدیه دادن کتاب های مرتبط سن به فرزندان، و سایر تشویق ها آغاز می شود.

رییس جوانان رضاکار علاوه کرد که اجتماع بعد از خانواده دومین نقش مهم را برای رایج ساختن فرهنگ کتابخوانی در میان جوانان دارد که با ارج گذاری به کتابخوانان، ایجاد کتابخانه های بزرگ در شهرها، تشویق ناشران، سرمایه گذاری بالای کتاب در کشور می باشد.

وی تاکید می کند که حداقل کتابهای که در یک کتابخانه موجود باشد باید بیش تر از ۸۰ تا ۱۰۰ هزار جلد کتاب باشد در حالی که این رقم در کتابخانه عامه کابل به ۳۰ هزار می رسد.

او اظهار داشت؛ با جمعیتی که در شهر کابل و سراسر کشور موجود است نیازمند کتابخانه های بزرگ دارای کتابهای زیاد هستیم که حکومت در این زمینه باید توجه لازم را جهت بهبود وضعیت جوانان داشته باشد.

آقای کرامت الله صدیق، مشاور وزارت حج و اوقاف همچنان ادامه می دهد مطالعه شخصیت انسان را تکامل بخشیده او را با سرعت به نتیجه ای که بر اثر تجربه ده ساله به دست می آورد با خواندن یک صفحه کتاب به آن نتیجه می رساند.

مشاور وزارت حج و اوقاف می افزاید که عدم دقیق نگریستن به زندگی و عدم توجه رسانه ها به فرهنگ مطالعه باعث بهبود نیافتن کتابخوانی در کشور گردیده است.

وی با رد اینکه کتاب از قمیت گزافی برخوردار است گفت: کتاب به هیچ وجه در کشور قیمت بالای ندارد و عدم علاقه مردم باعث خرید کتاب شده است.

 

درمراکز اکادمیک، فرهنگ مطالعه وجود ندارد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد