روزه یکی از بناهای اسلام است که در مدت یک ماه در کنار سایر محرمات، خوردن و آشامیدن از طرف روز حرام شمرده شده است، تا از این طریق اغنیا، گرسنگی و تشنگی افراد فقیر را احساس کرده و در برابر آن احساس مسئولیت نمایند.
به گزارش افغان نیوز: عبدالروف اخلاقی ملا امام مسجد جامع حضرت امام محمد باقر( ع ) میگوید : « ماه رمضان ماه عبادت، تقوا و پرهیزکاری است».
اخلاقی می افزاید، ماه مبارک رمضان تمرین و تقویت اراده انسان ها برای آماده شدن اصلاح خود و جامعه انسانی میباشد و دین اسلام در این ماه مسلمانان را در کنار سایر محرمات در طول روز از خوردن و آشامیدن نیز باز داشته است.
وی خاطر نشان ساخت، ماه مبارک رمضان یکی از ماهایی است که سرمایه داران را متوجه حال فقرا کرده و باعث ایجاد ایثار، همدلی و لمس کردن گرسنگی در دلهای اغنیاء میشود.
وی علاوه کرد براساس این قانون و دستور الهی یک نوع برابری و نزدیکی بین مردم جامعه بوجود می آید.
این عالم دین بیان داشت، پیشنهاد علما برای مردم این است، همنوایی و کمک برای یک دیگر مخصوصا برای فقرا در ماه مبارک رمضان را از یاد نبرند، تا ازین طریق در جامعه برادری و صمیمیت ایجاد شود.
سید عبدالله هاشمی یکتن از طلبه های حوزه علمیه خاتم النبیین میگوید: « ماه مبارک رمضان یکی از قوانین و دستورات الهی است که در سال یکماه برای انسانها و مسلمانان واجب گردیده است ».
هاشمی اضافه میکند، یکی از فواید ماه مبارک رمضان این است که مردم تشنگی و گرسنگی را لمس کرده و از حال فقرا باخبر میشوند».
وی گفت، روزه گرفتن هم از لحاظ طبی باعث از بین رفتن بعضی امراض در بدن انسان ها شده که این امر یکنوع خود درمانی برای صحت و سلامتی انسان ها میباشد.
همچنان وی می افزاید، روزه گرفتن یک نوع تمرین اراده و کنترول غرایض میباشد، با تقویت ایمان مسلمانان بر غرایض شان پیروز شوند و از هوس های شیطانی پیروی نکنند.
داکتر ناصر محقق استاد دانشگاه طب کابل میگوید: « فلسفه روزه گرفتن، یک تمرین برای شرایط دشوار زندگی است، بر این اساس دین به پیروان خودش توصیه میکند انسانها باید یک ماه (30 روز) خود را زحمت داده، سختی ها را تحمل کنند و مشقت نخوردن و نیاشامیدن ،علاوه بر ان مشقت سحر خیزی را به دوش بکشند.
وی اشاده کرد، روزه از یک فلسفه جامعه شناختی، روانشناختی و تاریخی برخوردار بوده که هم بر روان انسان بصورت فردی و هم برای روان جامعه اثرات مثبت دارد.
وی همچنان اضافه نمود، اهداف روزه چیزهایی فراتر از نخوردن و نیاشامیدن نیز میباشد، که تربیت اخلاقی و معنوی انسان و جامعه انسانی را به همراه دارد.
قابل ذکر است که بر اساس دستورات دین اسلام، مسلمانان باید در ایام رمضان در کنار پرهیز از خوردن و آشامیدن از گناهان کبیره و صغیره نیز دوری جویند.
اما این دستورات در شماری از جوامع به صورت درست رعایت نمی شود که نمونه آن در جامعه افغانستان و بخصوص شهر کابل به وضوح دیده میشود.
پیام ها