غرس-نهال-در-نبود-فرهنگ-سالم-بی-نتیجه-می-شود

شماری از مسوولان با ابراز نگرانی می گویند که تلاش ها برای غرس هزاران اصله نهال در ولایات مختلف کشور بدون فرهنگ حفظ و درک ارزش محیط زیست سالم، بی نتیجه خواهد بود.

به گزارش افغان نیوز: وکیل پساکوهی، مسوول  نهاد مردمی پته امروز دو شنبه(5، حمل) در کابل گفت که ۳۰۰ اصله نهال ناجو و ۱۰۰ درخت گل مرسل به همکاری شفاخانه امیری در لیسه عالی حبیبیه کاشته شده است.

این نهاد که تمام اعضای آن جوانان رضا کار می باشد، قرار است تا سال ۲۰۵۰ در قسمت نهال شانی و بهبود محیط زیست در افغانستان کار کند.

محمد کاظم همایون، رئیس محیط زیست کابل می گوید؛ باید مکان های برای نهال شانی انتخاب شود که ارزش آن را میدانند و به همین خاطر است که اداره محیط زیست تلاش دارد تا نهال ها در مکاتب  و دانشگاه های کشور غرس گردد.

وی می افزاید؛ هرچند مردم نسبت به ۱۵ سال قبل تغییر کرده اند و اکنون نسبت به محیط زیست شان احساس مسئولیت می کنند؛ اما تا زمانی که مردم در قسمت نگهداری نهال ها تلاش نکنند، کاشتن نهال در همچون مناطق هیچ فایده ای نخواهد داشت. زیرا عدم فرهنگ نگهداری از نهال سبب شده که هر سال به تعداد صدها اصله نهال در مناطق مختلف کشور خشک شود.

حشمت الله سداد نماینده شفاخانه امیری تصریح نمود که این شفاخانه امسال در ولایت پکتیکا یک هزار اصله نهال، در کابل ۳۰۰ اصله نهال و ۱۰۰ گل مرسل و در ولایت بامیان ۷۰۰ اصله نهال غرس می کند.

آقای سداد می گوید که شفاخانه امیری از دو سال به این طرف با غرس نهال برای بهبود محیط زیست کار می کند و در سال جاری قرارست  ۵ میلیون نهال غرس گردد اما باید برنامه ای برای حفظ و نگهداری نهال ها نیز روی دست گرفته شود تا نهال های کاشت شده خشک نشوند.

این درحالی است که نهاد پته همه ساله در ولایت های مختلف نهال غرس می کند و امسال قرار است ۲۵ هزار اصله نهال در ۲۴ ولایت توسط همین نهاد کاشته شود.

غرس نهال در نبود فرهنگ سالم بی نتیجه می شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد