رییس معارف پکتیا گفته است که تنها شانزده مدرسۀ دینی در این ولایت ثبت است و در حدود ۷۰ مدرسۀ دینی به گونۀ غیرقانونی فعالیت دارند.
به گزارش افغان نیوز: اطلاعاتیکه طلوع نیوز بدست آورده، نشان میدهند که در حدود ۷۰ مدرسۀ دینی به گونۀ غیرقانونی در پکتیا فعالیت دارند که در آنها هزاران دانشآموز سرگرم فراگیری آموزش استند.
درهمین حال، رییس معارف این ولایت گفته است که تنها شانزده مدرسۀ دینی در پکتیا، نزد این ریاست ثبت است که در این مدرسهها نُه هزار تن آموزش میبینند.
کوچی زازی در این باره میافزاید: «ما سه نوع مدرسه در این ولایت داریم؛ نخست مدارسی است که در دولتی رسمیت دارد، دوم، مدارسی دینی استند که در دولت ثبت اند اما رسمی نیستند و سوم مدارس دینی استند که نه در دولت ثبت است و نه رسمیت دارند که از پول ذکات مصرف شان را پیدا می کنند. اما مدرسه هایی که در ریاست معارف ثبت استند، مواد آموزشی رسمی را آموزش می دهند.»
از سویی هم، شمیم خان کتوازی، والی پکتیا گفته است که برای ثبت این مدرسهها به زودی کمیسیونی کارش را آغاز خواهد کرد: «بخش زیادی از این مدرسه ها ثبت نیستند به همین دیل ما یک تیمی را موظف ساختیم که به تمامی ولسوالی ها بروند و با تمامی علما دیدار کنند دراین باره با آنان سخن بزنند و تلاش شود در چوکات دولت بیایند.»
همزمان با این، کارهای ساخت ساختمان یک مدرسۀ دینی دیگر روز پنج شنبه، در پکتیا آغاز شدند.
شورای ولایتی پکیتا میگوید که حکومت باید توجه بیشتری به ساخت مدرسهها و محتوای آموزشی در این مدرسها داشته باشد تا از یک سو جلو رفتن جوانان به خارج از کشور برای فراگیری آموزش های دینی گرفته شود و از سویی دیگر، آموزشهایی به این جوانان داده شود که آنان را افراطی بار نیاورد.
عبدالمالک زازی، رییس شورای ولایتی پکتیا در این باره گفت: «پیش از این در داخل کشور مدرسه نبود، اما اکنون وجود دارد و جوانان بجای رفتن به پاکستان به این مدرسه ها بیایند.»
با این هم، شمار دیگری از باشنده گان پکتیا به این باور استند که احتمال دارد شمار مدرسه های غیررسمی در این ولایت، به مراتب بیشتر از آماری باشد که از سوی مقامها داده شده اند.
بارها شماری شهروندان کشور انتقاد کرده اند که جوانان کشور هرچند برای فراگیری آموزشهای دینی به مدرسههای پاکستان میروند، اما آنان در آنجا آموزشهای هراس افگنانه داده میشوند.
پیام ها