محصولات-افغانی-در-باغ-بابر-به-نمایش-گذاشته-شد

محصولات و تولیدات داخلی افغانی برای دو روز در باغ بابر به نمایش گذاشته شد. در این نماشگاه صنایع دستی، مواد خوارکی و وسایل زینتی نمایش داده شده است.

به گزارش آژانس افغان خبر: نمایشگاه دو روزه‌ی محصولات افغانی شامل صنایع دستی، کیف، مهره دوزی، گلدوزی، کلاه، کفش، مواد خوراکه، ترشی، رب، کیک، نان های جو، برگر، فلافل، سنگ های تذئینی و مرمر، سبد بافی، محصولات زراعتی، سوهان، هل، زعفران، پشم ریسی و قالین بافی، و همچنان خدمات قرضه زراعتی در باغ بابر کابل امروز پنج شنبه (۲۴ سرطان) به نمایش گذاشته شد.

اشرف عبدالله ، مسئول بخش ارتباط عامه صندوق انکشاف زراعت یا(ADF) در این نمایشگاه می گوید: شرکت قرضه های زراعتی به منظور حمایت مالی و تخنیکی برای دهقاقین کشور با همکاری وزارت زراعت از سال ۲۰۱۰ میلادی بدین سو آغاز به فعالیت نموده است.

مسئول ارتباطات عامه صندوق انکشاف زراعت علاوه می کند که این شرکت به صورت عادی و اسلامی قرضه می پردازد تا دهقانان به کار زراعت تشویق شده محصولات زراعتی بیشتررا تولید نمایند.

وی همچنان افزود: این شرکت در بخش بسته بندی میوه های خشک و زعفران و خدمات تخنیکی نیز همکاری می نماید.

لینا، یکی از کارمندان شرکت ایران – یزد که تولید نل های آب آشامیدنی را به نمایش گذاشته بود از کیفیت محصولات کشور یاد نمود و گفت: تولیدات داخلی کشور از کیفیت خوبی برخوردار است و اجناس خارجی با کیفیت پاین وارد بازار شده؛ رقابت را برای آنها دشوار میسازد.

وسایل تزئینی صنعت دستی

بانو لینا خاطر نشان ساخت آنها شرکت ایران – یزد را که قبلا از ایرانی ها بوده خریداری نموده و در حال حاضر در راس آن افغان ها قرار دارند و فعالیت آنها علاوه بر کابل در ولایات قندهار، جلال آباد، بلخ و نیز در کشور های خارجی چون ایران، چین، دبی و پاکستان صادرات دارند.

خانم انیسه، یکی از بانوان مستقل و فراموش شده با حضور در این نمایشگاه داستان کار دستی اش را این گونه بیان می کند، “محصولی که من امروز به نمایش گذاشته ام سبد های نان، گل تازه، سبد تحفه عروس و داماد، سبد حنای عروس وداماد می باشد.

سبد های دست باف

انیسه می گوید: مدت شش ماه می  شود که به این کار روی آورده و هنوز نتوانسته صنایع دستی خود را در بازار به درستی معرفی نماید.

وی دلیل این کارش را فقر و ناتوانی اقتصادی عنوان کرده می افزاید: “به دلیل اینکه حمایت کننده مالی نداشتم به این کار روی آوردم و  به وزارت امور زنان و باغ زنانه برای کار در این بخش مراجعه کردم ؛ اما به دلیل این که کسی را نمیشناختم برایم کار ندادند”.

محمد جمیل جاهد، یکی از کارمندان فابریکه سنگ بری در هرات با ابراز نگرانی از کارکرد های دولت وحدت ملی در قبال شرکت های داخلی می گوید: اگر دولت بر معدن داران نظارت نداشته باشد کارخانه های داخلی با رکود مواجه شده و تولیدات داخلی با شکست روبرو خواهند شد.

آقای جاهد اضافه می کند که پاکستان با وارد نمودن سنگ بی کیفیت و ارزان بازار داخلی کشور را با خطر مواجه نموده است.

وی خواستار نظارت دولت از معدن داران و جلو گیری از واردات سنگ پاکستانی شد و گفت: شماری از کارخانه داران معادن را در انحصار خود قرار داده و سایر شرکت های سنگ بری را به رقابت نمیگزارند.

ساخت دست هنرمندان افغان

محمد جمیل اظهار داشت حدود ۶۰ تا ۷۰ فابریکه سنگ بری در کشور فعالیت دارند که در صورت عدم سیاست حمایتی و تشویقی دولت این کارخانه ها با رکود مواجه خواهند شد.

علی، مسئول فابریکه مواد غذایی فاین فوت، که خیلی نگران و ناامید از دولت وحدت ملی بود گفته هایش را کنده کنده بیان کرده گفت: هیچ تقاضای از دولت ندارد و سکوت بهتر است.

وی دلیل این سکوتش را عدم کار دولت خوانده می گوید، مردم به جای اینکه از حکومت تقاضا می کند. خودش تلاش کرده و با مشکلات دست و پنچه نرم کنند.

اما فقط یک توقع از دولت دارد که برای آنان مکان فراهم کند تا بتوانند به راحتی  به فعالیت خود ادامه دهند.

مسئول فابریکه مواد غذایی فاین فوت اضافه کرد که اقتصاد ضعیف مردم باعث کم رنگ شدن بازار کارخانه فاین فوت شده است. چون مردم با معضل بیکاری روبرو هستند.

محصولات افغانی در باغ بابر به نمایش گذاشته شد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد