وزارت مبارزه علیه مواد مخدر برای جلوگیری از کشت کوکنار، موافقتنامه همکاری را تحت نام "برنامه شرقی انکشاف زراعتی روستایی" با ولایت ننگرهار به امضاء رساند.
به گزارش افغان نیوز: سلامت عظیمی، وزیر مبارزه علیه مواد مخدر امروز یکشنبه( 29 – دلو) درکابل، طی نشست خبری مشترک با گلاب منگل، والی ولایت ننگرهار گفت:« این برنامه تحت نام برنامه شرقی انکشاف زراعت روستایی، به منظور کمک به زارعین و زمین داران، به گونه نمونه درولایت ننگرهار آغاز و در صورت موفقیت، به سایر ولایت ها انکشاف خواهد نمود.»
خانم عظیمی افزود، وزارت مبارزه علیه مواد مخدر و مسئولین ولایت ننگرهار متعهد شدند تا حکومت و سکتور خصوصی حمایت های لازم را از دهاقین متوسط به عمل آورند تا از اتکاء بر اقتصاد نا مشروع زراعتی" کشت کوکنار" جلوگیری صورت گیرد.
وی علاوه نمود، این برنامه با همکاری اداره امور بینالمللی مبارزه با مواد مخدر، و تنفیذ قانون ایالات متحده امریکا" INL " جهت تقویت نهادهای ملی، محلی و کمک مستقیم به دهاقین می باشد.
وزیر مبارزه علیه مواد مخدر گفت که برنامه انکشاف زراعت روستایی برای اولین بار به عنوان یک طرح آزمایشی در شش ولسوالی ولایت ننگرهار به ارزش 22،5 میلیون دالر امریکایی به مرحله اجرا گذاشته می شود که تحت چتر آن 27 هزار و 500 خانواده و در مجموع " 199500" نفر در این ولسوالی ها از آن بهره مند خواهند شد.
او گفت، برنامه شرقی انکشاف زراعت و روستایی تا سال 2020 بصورت دوامدار ادامه خواهد داشت.
از سوی هم؛ گلاب منگل، والی ولایت ننگرهار، کشت کوکنار و مواد مخدر را منبع بزرگ تمویل مافیا و شبکه تروریستی دانسته، می گوید:« در سال جاری، 739 هکتار زمین از وجود کشت کوکنار در ننگرهار پاکسازی شده و 14 تن مواد مخدر مختلفالنوع، آتش زده شده است.»
آقای منگل افزود، امضاء این تفاهمنامه به ما کمک خواهد کرد تا در زمینه تمام برنامه های مبارزه با مواد مخدر از جمله آگاهی دهی عامه، معیشت بدیل و تنفیذ قانون هماهنگی بیشتر صورت گیرد.
والی ولایت ننگرهار خاطر نشان ساخت؛ برای تداوی معتادین، اکنون بیش از 150 مرکز تداوی وجود دارد، اما تلاش داریم در آینده های نزدیک تا به 300 مرکز گسترش دهیم.
این درحالی است که افزایش کشت کوکنار و قاچاق آن در ولایت های شرقی کشور، چالش عمده فرا راه صلح و ثبات درکشور بوده و منبع بزرگ تمویل شبکه های تروریستی و قاچاق بران علیه امنیت داخلی شده است.
اما، شمار زیادی از شهروندان عدم توجه حکومت، فقر و بیکاری را عامل اصلی استفاده و کشت کوکنار عنوان می کنند.
پیام ها