فعالان مدنی و اولیایی دانش آموزان ناحیههای ششم و سیزدهم تعلیمی میگویند که کودکان با وجود خطر ویروس کرونا به مکتب میروند؛ اما بیشتر مکاتب این نواحی ضمن نداشتن دیوار، با کمبود آموزگار نیز مواجه اند.
به گزارش افغان نیوز: طاهر خلیلی، رییس وکیلان گذر در ناحیه سیزدم، امروز( شنبه، ۲۶ میزان) در نشست خبری گفت که حوزه تعلیمی سیزدهم با کمبود ۱ هزار و ۳۰۰ آموزگار مواجه است و بیشتر مکاتب در این ناحیه تعمیر ندارد و دانش آموزان در خانههای کرایی و زیر خیمهها درس میخوانند.
آقای خلیلی افزود؛ مکاتبی که در حوزه سیزدهم تعلیمی تعمیر دارند نیز با کمبود صنف درسی، کتاب و آموزگار مواجه است و وزارت معارف توجه جدی در این زمینه ندارد.
رییس وکیلان گذر ناحیه سیزدهم از تبغیض در معارف کشور انتقاد کرده و گفت که در ۲۲ ناحیه شهر کابل در مجموع ۶ هزار آموزگار کمبود است و تنها ناحیه سیزدهم با کمبود ۱ هزار و ۳۰۰ آموزگار مواجه است.
محمد ظاهر احمدی، مدیر مکتب خاتمالانبیا گفت که در سالهای پیشین تنها ۱ هزار و ۲۰۰ آموزگار به گونه حقالزحمه مصروف تدریس در مکاتب ناحیه سیزدهم بودند؛ اما حکومت به دلیل نا معلوم برنامه خدمت آموزگاران حقالزحمه را لغو کرده است. او افزود که تنها مکتب فیض محمد کاتب با کمبود ۱۶۹ آموزگارمواجه است.
آقای احمدی تاکید کرد که در حال حاضر" ما از وزارت معارف تعمیر، کتاب، میز و چوکی نمیخواهیم بلکه آموزرگار میخواهیم؛ چون بیشتر مکاتب در ناحیه سیزدهم و ششم با کمبود آموزگار مواجه اند".
محمد صادق صداقت، فعال مدنی در این مورد گفت که وزارت معارف" متاسفانه" پاسخگو نیست و در زمینه آموزش و پرورش در ناحیه ششم و سیزدهم هیچ گونه توجهی ندارد.
آقای صداقت افزود؛ مکتبی که بین ۵ تا ۱۰ هزار دانش آموز دارد، ۲۵ آموزگار در آن مصروف تدریس اند که امر اوج بی اعتنایی به مسئله معارف، آموزش و پروش است.
فعالان مدنی، آموزگاران و اولیایی دانش آموزان در اخیر با نشر قطعنامهای از وزیر معارف خواستند که هرچه زودتر به مسئله کمبود آموزگار در دو ناحیه غرب کابل رسیدگی کند و اگر به مشکلات موجود رسیدگی نشود، آنان دروازههای مکاتب را مسدود و دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.
پیام ها