هزینه-برق-وارداتی-سالانه-به-۲۰۰-میلیون-دالر-میرسد

مسوولان شرکت برشنا می‌گویند که این شرکت بخاطر ۷۷ درصد برق وارداتی، سالانه ۲۰۰ میلیون دالر به کشورهای بیرونی می‌پردازد.

به گزارش افغان نیوز: صفی‌الله احمدزی، معین تجارتی شرکت برشنا، امروز( دوشنبه، ۱۳ دلو) در برنامه حسابدهی دولت به ملت گفت که این شرکت سالانه ۲۰۰ میلیون دالر را بخاطر هزینه برق وارداتی به کشورهای بیرونی پرداخت می‌کند. 

آقای احمدزی افزود که قرار بود برق کابل در سال ۲۰۱۸ مطابق پلان شرکت برشنا ۲۴ ساعته شود؛ اما این پلان در سال ۲۰۲۰ تغییر یافت و هنوز به دلیل کمبود انرژی برق تطبیق نشده است. 
به گفته وی؛ قرار است که  به‌زودی قرار داد تولید ۲۵ میگاوات برق آفتابی در هرات و ۴۰ میگاوات دیگر در بلخ به امضا برسد. 

معین تجارتی برشنا بیان کرد که عواید این شرکت در سال روان ۷ درصد که ۲ میلیارد افغانی می‌شود نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. 
او دلیل این افزایش را پرداخت پول صرفیه برق توسط مقروضان و زورمندان دانسته و گفت که مقروضان بزرگ شرکت برشنا حاضر شده اند که پول صرفیه‌ برق‌شان را یا به صورت یکبارگی و یاهم قسط وار پرداخت نمایند. 

ننگیالی میاخیل، معین تخنیکی برشنا در این نشست گفت که در جریان امسال بیش از ۵۰ بار لین‌های برق وارداتی به دلایل مختلف قطع شده و هم اکنون ۷۷ درصد برق کشور وارداتی است. 

آقای میاخیل افزود که امسال ۶۰ هزار مشترک شرکت برشنا افزایش یافته و هم اکنون این شرکت ۱.۷ میلیون که ۴۰ درصد می‌شود، مشترک دارد. 

محمود قادری، معین مالی برشنا در این نشست گفت که این شرکت امسال ۱۴.۳ میلیارد افغانی بودجه انکشافی داشت که ۸۳.۳ درصد آن را به مصرف رسانده است. 

او گفت؛ شرکت برشنا از جمع ۲۴ پروژه انکشافی، ۳ پروژه‌ای آن را در جریان امسال تکمیل کرده است. 

معین تجارتی شرکت برشنا عدم خودبسندگی کشور را از لحاظ انرژی برق نبود بودجه کافی دانسته و می‌گوید که افغانستان دست کم به ۴ میلیارد دالر و ۱۰ سال زمان نیازد دارد تا در زمینه برق به خود کفایی برسد. 

این درحالی است که شهروندان شهر کابل از نبود برق کافی در روزهای سرد زمستان انتقاد کرده و می‌گویند؛ با آنکه در شبانه روز فصل زمستان برق کم‌تر دارند؛ اما پول صرفیه برق‌شان نسبت به تابستان بیشتر می‌آید.

هزینه برق وارداتی سالانه به ۲۰۰ میلیون دالر میرسد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد