رئیس جمهورغنی در مراسم گرامی داشت از روز نزول قران کریم گفت برای رساندن پیام قران به بشریت بیشتر تلاش نموده و زندگی خویش را بر اساس سیرت انبیاء عیار سازیم.
به گزارش افغان نیوز:محمداشرف غنی رئیسجمهور کشور، در مراسم گرامیداشت از ماه نزول قرآن عظیمالشان در ارگ سخنرانی کرده گفت که امروز فصل آگاهی، مساوات، اتحاد، انسانیت و نقطه عطف بشریت تجلیل میگردد.
رئیس جمهور افزود که سرنوشت ما با وحدت عقیده و اتحاد مذهبی گره خورده است و قرآن پیام جاویدان و رهنمای بشر است. وی گفت: محل رجوع من در همه احوال در روزهای سخت و دشوار و در حالت خوشی وسرور قرآن شریف است، بدون قرآن، جامعه به ثبات، رفاه و صلح نمیرسد.
رئیسجمهور غنی به حوادث اخیر کشور در ماه مبارک رمضان اشاره کرده گفت که امسال تروریستان، ماه مبارک رمضان را به ماه وحشت و افسردگی تبدیل کردند و مردم ما را به گلیم غم و اندوه نشاندند، در حالیکه، وحشت و بربریت در دین مبین اسلام جای ندارد.
رئیس جمهور از علمای کرام دین بهخاطر زنده نگهداشتن ارزشهای دینی قدردانی کرده تأکید ورزید که باید برای رساندن پیام قرآن برای بشریت تلاش بیشتر ورزیم و همچنان ضرورت است تا سیرت نبوی (ص) عمیقاً درک شود.
رئیسجمهورمحمداشرف غنی، بر ضرورت فهم تمدن اسلامی تأکید کرده افزود که تمدن اسلام در جهان دارای عظمت خاص میباشد و باید بر حسب این تمدن، آینده روشن را رقم زنیم.
رئیس جمهور گفت: ما را کسی درس اسلام ندهد، هرکس که میخواهد با علمای ما وارد مذاکرۀ علمی شود، زمینه را برایش در همین قصر ریاستجمهوری مساعد میسازیم. وی اخوت و برادری علمای اهل تشیع و تسنن را در سطح منطقه، بینظیر توصیف کرد و آنرا قابل افتخار دانست.
رئیسجمهور غنی اضافه کرد که غم، خوشی، سرنوشت و زندگی ما بر اتحاد و اتفاق استوار است و کسانیکه فکر میکنند تفرقهافگنی میتوانند، باید بدانند که افغانستان جای برای تفرقه نیست.
وی تصریح کردکه باید صدای واحد علمای ما در محکومیت و مبارزه با فتنه، جنگ و گمراهی رساتر گردد و این صدا، دفاع از نظام اسلامی میباشد.
رئیسجمهور در پاسخ به پیشنهاد علمای کرام برای ایجاد یک پوهنځی علوم قرآنی در پوهنتونهای کشور، هدایت داد تا کمیسیونی در این زمینه تشکیل گردد و جنبههای عملی آنرا بهگونۀ همهجانبه سنجش نماید.
وی در پاسخ به پیشنهادات علما برای ضربزدن مدالهای دولتی به نام امام ابوحنیفه، علامه ابن حبان بستی هلمندی، مولانا یعقوب چرخی، امام فخرالدین رازی و علاوتاً هجویری غزنوی و شاه ولیالله دهلوی؛ به وزارت اطلاعات و فرهنگ هدایت داد تا پیشنهادات را در این زمینه ترتیب و ارائه نماید.
رئیس جمهور کشور در پاسخ به پیشنهاد تعدیل قوانین در زمینۀ فعالیت علما برعلاوه امامت در وظیفه دیگر و افزایش سال تقاعد علما به ۷۵ سال، گفت که ضرورت به بحث بیشتر میباشد و باید بالای ارقام مشخص به نتیجه برسیم.
رئیسجمهور کشور در اخیر سخنانش، از علمای کرام و مردم خواست که با استفاده از فرصت پیشرو و شب قدر، بهخاطر آرامش، ثبات و امنیت افغانستان دست به دعا شوند.
رئیسجمهور به پاس قدردانی از خدمات ارزندۀ شیخالقراء استاد قاری برکتالله سلیم در راه احیاء و آموزش علوم قرآنی و نیز کسب مقام اول در چندین مسابقات جهانی قرآن کریم، مدال عالی دولتی سید جمالالدین افغان را به وی تفویض کرد. همچنان برای شش تن اول نمرههای فارغین دورۀ سیرت نبوی، تقدیرنامههای افتخاری از سوی رئیسجمهور اعطا گردید.
برعلاوه؛ رئیس جمهور، به هریک از اول نمرههای فارغین دورۀ سیرت نبوی (ص) از ولایات مختلف، مبلغ ۵۰هزار افغانی از بخش دولتی و به صورت ویژه برای یک تن شان که یتیم میباشد، مبلغ ۳۰۰ هزار افغانی از سرمایه شخصی خود مساعدت نمود و راه اندازی دورههای سیرت نبوی را ستایش کرد.
در این مراسم، فیضمحمد عثمانی وزیر ارشاد، حج و اوقاف پیرامون تجلیل از نزول قرآن عظیمالشان صحبت کرده گفت که به ادامه برگزاری مراسم بزرگ سیرت نبوی در ارگ، اینبار مراسم تجلیل از نزول قرآن کریم بهگونۀ با شکوه آن در ارگ برگزار گردیده است.
مولوی قیامالدین کشاف رئیس شورای سرتاسری شورای عالی علمای کشور درخصوص پیام وحی صحبت کرده گفت که آغاز وحی نزول قرآن شریف از غار حرا آغاز گردید و تا قصرهای بزرگ جهان گسترش یافت.
وی افزود که حضرت محمد(ص) در زندگی مدنی شان نظام را ساخت و بغاوت را ختم نمود، قرآن تا قام قیامت همچنان باقیست و هیچ قدرتی در مقابل آن قرار گرفته نمیتواند و این کتاب برای بشر، مشکل گشاست.
همچنان در این مراسم، عبدالحکیم منیب معین مسلکی وزارت ارشاد، حج واوقاف، محقق زاده معاون شورای علمای اهل شیعه، مولوی عبدالله قرلق عضو مشرانو جرگه، طی صحبتهای جداگانه، در مورد اهمیت ماه نزول قرآن و دساتیر رهنمودی قرآن عظیمالشان صحبت کردند.
آنان از رئیسجمهور کشور بهخاطر برگزاری مراسم تجلیل از نزول قرآن عظیمالشان که برای نخستینبار در ارگ برگزار میگردد، تشکری کردند و این را نشانۀ تعهد، حمایت، تعظیم و تقوای رئیس جمهور دانستند.
سخنرانان، از این اقدام رئیس جمهور کشور بهخاطر تفویض مدال به شیخالقراء استاد قاری برکتالله سلیم و همچنان تقدیر از فارغان و اول نمرههای دورۀ سیرت نبوی، قدردانی کردند. آنها با استناد به آیات قرآن عظیمالشان، آنرا کتاب بی بدیل و باعث نجات انسانها و کامیابی در دنیا و آخرت عنوان کردند.
علمای دینی همچنان، بهخاطر حمایت رئیس جمهور از برنامههای دینی، اعمار دروازۀ دارالعلوم دیوبند و تخصیص بودجه برای اعمار مساجد قدر دانی نمودند.
علمای کرام دین، هرنوع اعمال خشونتبار و تروریستی را از لحاظ دین مبین اسلام، مردود دانستند و تأکید ورزیدند که این چنین اعمال ارتباط به دین اسلام ندارند و رسالت همه ما است تا علیه اعمال تروریستان انزجار جدی خویش را اعلام نماییم.
پیام ها