مسوولان انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی میگویند که آموزش در انکشاف منابع بشری نقش مهم دارد و یادگیری عملی در محیط کار از عناصر اصلی و کلیدی آن میباشد.
به گزارش افغان نیوز: عبدالحمید اکبری، معین اکادمیک اداره انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی، امروزشنبه( 16، حوت ) در آغازین زنگ دروس انستیتوت گفت که این اداره در همۀ موارد نقش اساسی را در سال های اخیر داشته و مسوولان لیسههای آن نیز بیشتر روی جنبههای عملی تاکید کرده اند.
اکبری افزود که در حال حاضر تدریس در موسسات تعلیمات تخنیکی و مسلکی 40 فیصد نظری و 60 فیصد بهصورت عملی صورت میگیرد که یک گام پیشرفت در عرصه آموزش خواهد بود.
وی گفت: افراد دارای معلولیت ( نابینایان و ناشنوایان ) نیز میتوانند از صنف اول الی دوازدهم در مکاتب تعلیمات این اداره شامل شوند. پس از آن شامل دورۀ انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی گردند.
وی افزود: انستیتوت تعلیمات تخنیکی و مسلکی در بخشهای، ترمیم موتر، الکتروتخنیک، ماشین افزار، الکترونیک، اداره و حسابداری، محاسبه، ادارۀ تجارت، بانکداری، اداره و مدیریت، اداره تثبث، اقتصاد، زراعت، کمپیوتر، ساختمان، صنایع و هنر، لسان های خارجی و نفت و گاز آموزش میدهد.
به گفته وی؛ این اداره در سراسر کشور دارای 142 انستیتوت، 155 لیسه و 11 مرکز تعلیمات خاص است. در حال حاضر، 65 هزار شاکرد و محصیل در سراسر کشور زیر چتر این اداره آموزش میبینند.
این درحالی است که ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی در سال 1397 از بدنۀ وزارت معارف جدا و به عنوان یک نهاد مستقل برای رسیدگی به امور تمام انواع آموزشهای حرفوی در کشور تبدیل شد.
پیام ها