-درصد-دختران-به-دلایل-مختلف-مکتب-را-ترک-می‌کنند

یافته‌های پژوهش نهاد«تحقیقاتی حقوق زنان و اطفال» نشان می‌دهد که ۶۰ درصد دختران" از صنف هفتم الی دوازدهم" مکتب را ترک می‌کنند.

به گزارش افغان نیوز: عبدالله غزنوی، مسوول بخش پژوهش نهاد تحقیقاتی حقوق زنان و اطفال روز( سه‌شنبه، 3 جدی) در برنامه‌ای زیر عنوان« دسترسی دختران به تعلیم و تربیه» گفت؛ یافته‌های پژوهش آنها که در شش ولایت از جمله کابل، کندهار، ننگرهار، بدخشان، پروان و بلخ صورت گرفته، نشان می‌دهد که مکتب رفتن دختران از سن 18 سالگی به بعد، به دلیل نبود امنیت، خشونت‌ها، و ازدواج های زیر سن رو به کاهش است.

آقای غزنوی گفت: ولایت بدخشان از لحاظ ترک مکتب دختران با 23.5 درصد در صدر جدول و ولایت‌های ننگرهار و پروان با 20.3 و 7.2 درصد در ردیف دوم و سوم و به تعقیب آن ولایت‌های کندهار، کابل و بلخ به ردیف چهارم تا ششم قرار دارد. به گفته او؛ از منظر زمانی، آمار ترک  مکتب دختران در این ولایت‌ها در سال‌های 2016و 2017میلادی به بشترین میزان بوده است.

مسوول بخش پژوهش این نهاد افزود که براساس یافته‌های این تحقیق از دید مدیران مکاتب؛ رسوم ناپسند، مراقبت از اعضای خانواده، فاصله زیاد بین خانه و مکتب، نبود آموزگاران اناث، فقر و عدم بهداشت علت‌های اساسی ترک مکتب از سوی دختران بوده است.

بر بنیاد یافته‌های این تحقیق؛ سطح دانش والدین در ادامه و ترک دانش آموزی دختران نقش اساسی دارد و 75 درصد دختران که مکتب را ترک نموده گفته اند که والدین‌شان بی سواد هستند.

میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف؛ فرهنگ نادرست، ناامنی و فقر را از جمله عوامل عمده‌ای ترک مکتب از سوی دختران دانسته و گفت: بررسی های که این وزارت در سال گذشته انجام داده نشان می‌دهد که در سراسر افغانستان 3.7 میلیون کودک که 65 تا 70 درصد آن را دختران تشکیل می دهد، به برنامه‌های آموزشی دسترسی ندارند.

به گفته آقای بلخی؛ آزار و اذیت دختران دانش آموز یک مشکل کلان است که این امر ریشه در فرهنگ رفتاری مردم افغانستان دارد و فرهنگ رفتاری مردم به دلیل چند دهه جنگ، آسیب‌های جدی دیده است.

بلخی گفت که برای دسترسی دختران به آموزش از میان 2 هزار و 700 مکتب که کار اعمار آن در جریان امسال تا 60 درصد پیش رفته است 11 صد باب آن مکتب دخترانه است.

سرپرست وزارت معارف کشور، نبود آموزگاران زن را نیز از دیگر عوامل ترک مکتب از سوی دختران دانسته و گفت: «ما تصمیم داریم که در مکاتب دخترانه و مکاتب دوره ابتدایی، بصورت مختلط آموزگاران زن نیز استخدام کنیم و درسال جاری وزارت معارف 7هزار و 500 آموزگار زن استخدام کرده است که 30 هزار دانش آموز دختر از آن مستفید شده اند».

آقای بلخی افزود که هم اکنون 38 درصد آموزگاران وزارت معارف زن است و در پالسی تازه که این وزارت روی دست دارد، در ماه حوت امسال با همکاری کمیسیون اصلاحات اداری با برگزاری آزمون کانکوری 11 هزار آموزگار زن دیگر را نیز استخدام می‌کند.

در اخیر نهاد تحقیقاتی حقوق زنان واطفال پیشنهاد کرد که دولت باید برنامه ملی منع ازداوج زیر سن را ایجاد و شوراهای معارف را در سراسر کشور تشکیل دهد. همچنان این نهاد پیشنهاد نمود که استخدام‌ آموزگاران زن در مکتب‌های دخترانه بیشتر شود و حق‌الزحمه  آنان نیز به موقع پرداخت شود.

 

60 درصد دختران به دلایل مختلف مکتب را ترک می‌کنند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد