کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) در گزارشی اعلام کرده که طی ۹ ماه نخست سال جاری میلادی، بیکاری، شرایط دشوار اقتصادی، آینده مبهم و عدم دسترسی به مکاتب در افغانستان، اکثریت افغان ها را به مجبور به ترک کشور کرده است.
به گزارش افغان نیوز: این کمیشنری روز گذشته (سه شنبه، ۲۹عقرب) گزارش خود را بر اساس رفت و آمد مردم در هر هشت نقطۀ عبوری سرحدی رسمی و پنجاه منطقۀ غیررسمی دیگر افغانستان از اول جنوری تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۴ منتشر کرد.
در این گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به کمک شرکایش با بیش از ۱۱۰ هزار تن مصاحبه کرده و در مورد دلایل اصلی مهاجرت آنها به کشورهای همسایه را پرسیده است.
به نقل از گزارش، بیش از ۴۵ هزار افغان که حدود ۲۸۰۰ تن آنها زن بوده اند و قبل از رفتن به ایران، پاکستان، تاجکستان، ازبکستان و ترکمنستان در سرحدات با آنها مصاحبه شده، بیکاری و برخی عوامل دیگر از جمله وضعیت بد اقتصادی را از دلایل اصلی ترک افغانستان یاد کردند.
در گزارش همچنان تاکید شده که ۶۰ درصد این افراد بین ۱۸ تا ۳۴ سال سن دارند و ۵۴ درصد مصاحبه شوندگانی که به ایران و ۸ درصدی که به پاکستان می رفتند، گفته اند که هر روز در کشور مشکلات را احساس می کنند.
در ادامه گزارش آمده که مشکلات اقتصادی، ناامنی غذایی، آینده نامعلوم، مشکلات صحی، ممنوعیت آموزش، خشونت در جامعه، کار کودکان، کمبود یا محدودیت سایر خدمات زندگی از دلایل عمده ای بوده که آنها را مجبور به ترک افغانستان کرده است.
براساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، شماری از مصاحبه شوندگان گفته اند که وضعیت جاری در افغانستان آنها را مجبور به رفتن به پاکستان برای بار دوم یا سوم کرده است.
روند مهاجرت گسترده از افغانستان به کشورهای همسایه به دهه هشتاد شمسی بر میگردد و براساس ارقام سازمان ملل متحد، تنها در کشورهای پاکستان و ایران بیش از پنج میلیون افغان زندگی میکنند.
پیام ها