دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (OCHA) در تازهترین گزارش خود نسبت به کاهش شدید بودجه برای تأمین کمکهای حیاتی در افغانستان هشدار داده است.
به گزارش افغان نیوز: به گفته این نهاد، اگر اقدامات فوری برای جلب حمایت مالی بیشتر صورت نگیرد، برنامههای بشردوستانه با شکست مواجه خواهند شد و خطر وقوع یک فاجعه انسانی جدیتر از قبل افزایش خواهد یافت.
براساس این گزارش، از مجموع ۳.۶ میلیارد دالر بودجه درخواستی برای پاسخگویی به نیازهای بشری در افغانستان، تا پایان سال ۲۰۲۴ تنها ۴۷ درصد آن تأمین شده است.
این نهاد بینالمللی افزوده که این رقم تا ماه مه ۲۰۲۵ به ۵۳ درصد (معادل ۱.۶۳ میلیارد دالر) افزایش یافته و حدود ۴۱۲.۵ میلیون دالر باقیمانده از سال ۲۰۲۳ نیز به آن اضافه شده است.
اوچا هشدار داده که کاهش بودجه بهویژه در بخشهای حیاتی مانند آب، صحت، تغذیه و آموزش، که هدف آنها دسترسی به بیش از ۱۰ میلیون نفر بوده، سبب تشدید آسیبپذیریها، افزایش خطر شیوع بیماریها، سوء تغذیه و مرگومیر قابل پیشگیری شده است.
در همین حال، وزارت اقتصاد افغانستان تأکید کرده است که تداوم کمکهای بشردوستانه در شرایط فعلی که افغانستان با موج بازگشت مهاجرین از ایران و پاکستان روبهروست، حیاتی و غیرقابل چشمپوشی است.
این وزارت از نهادهای بینالمللی خواسته تا افغانستان را در میانه بحران تنها نگذارند.
این هشدارها در حالی مطرح میشود که روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه شدت گرفته و بازگشت هزاران نفر به کشور، بار مضاعفی را بر دوش نهادهای کمکرسان گذاشته است.
از سوی دیگر، سازمان کمک اسلامی که اخیراً ارزیابی میدانی در مرز اسلامقلعه انجام داده، اعلام کرده است که بازگشتکنندگان با نیازهای فوری نظیر سرپناه، خدمات صحی، امنیت غذایی، حمایت روانی، معیشت و آموزش مواجهاند؛ مسائلی که بحران انسانی در افغانستان را بیش از پیش پیچیده کرده است.

پیام ها