تعبیرهای-نادرست-از-گفتگوی-تلویزیونی-این-کمیته-شده-است

کمیته مصونیت خبرنگاران افغان می‌گوید که از مناظره تلویزیونی به مناسبت سوم می، روز جهانی آزادی رسانه‌ها « متاسفانه باعث ایجاد تعبیرهای نادرست» در میان جامعه رسانه‌ای کشور شده است.

به گزار افغان نیوز؛ این کمیته با نشر اعلامیه گفته است که موقف‌گیری کمیته مصونیت خبرنگاران افغان در «مناظره تلویزیونی که به مناسبت سوم می، روز جهانی آزادی رسانه‌ها در تلویزیون طلوع نیوز برگزار شد، متاسفانه باعث ایجاد تعبیرهای نادرست در جامعه‌ای رسانه‌ای گردیده است».

کمیته مصونیت خبرنگاران افزوده است که این کمیته با نشر اعلامیه می‌خواهد در مورد موقف وکارکرد های خود صراحت ارایه نموده تا حقایق مبنی بر تلاش‌های «خسته‌گی ناپذیر کمیته مبرهن» گردد.

در اعلامیه آمده است که هرچند کمیته مصونیت باورمند بود که این مناظره به شکل حرفه‌یی به مشکلات بنیادی خبرنگاران و رسانه‌ها می‌پردازد، اما «بدلیل گردانندگی غیر مسلکی گرداننده، بحث روحیه تقابلی را از آن خود نموده و فرصت کافی برای بیان کارکرد‌های کمیته مهیا نگردیده و کمیته درین زمینه نارضایتی جدی خود را ابراز می‌نماید».  

این کمیته تصریح کرده است که در 13 سال گذشته بیشترین فعالیت را در زمینه حفظ و ارتقای آزادی رسانه‌ها داشته و پس از تحولات سیاسی کشور نیز فعالیت‌های کمیته مصونیت چشم‌گیر بوده و توانسته به صدها خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در کابل و 33 ولایت کشور خدمات ارائه نماید.

به گفته کمیته مصونیت پس از ۱۵ آگست ۲۰۲۱، فعالیت‌های گسترده در بخش‌های مصونیت خبرنگاران، پیگیری و بررسی قضایای خشونت علیه خبرنگاران، دادخواهی، کمک‌های نقدی، جابجایی خبرنگاران تحت تهدید، کمک‌های نقدی صحی، برنامه‌های آموزشی و برنامه‌های روان درمانی برای خبرنگاران، فعالیت داشته است.

در اعلامیه آمده است که در یک و نیم سال گذشته، کمیته مصونیت خبرنگاران به 1845 قضیه رسیدگی نموده کرده است و از این میان 1082 قضایای خشونت علیه خبرنگاران و قضایای راجع شده از سوی نهادهای بین‌المللی به منظور کمک‌های مالی، انتقال و جابجایی، فراهم سازی محل مصون و حمایت مالی برای 387 خبرنگار و کارکن رسانه‌یی می‌شود.

کمیته مصونیت افزوده است که در این مدت برای 240 کارکن رسانه‌ای در 34 ولایت کشور و 54 خبرنگار واجد شرایط در پاکستان و ایران کمک‌های نقدی کرده است. همچنان کمک برای 51 خبرنگار در کشورهای هند و ترکیه نیز صورت گرفته است.

 

در اعلامیه آمده است که فراهم سازی کمک نقدی صحی و تداوی برای 31 خبرنگار زخمی به شمول خبرنگاران که اخیراً در ولایت بلخ زخمی شدند و تداوی آنان هنوز هم جریان دارد، از دیگر فعالیت‌های کمیته مصونیت خبرنگاران افغان طی یک و نیم سال گذشته بوده است.

طبق اعلامیه کمیته مصونیت، این کمیته در برنامه‌های آموزشی خود به صورت مجموعی برای 943 خبرنگار در ولایت‌های مختلف کشور برنامه‌های آموزشی مصونیتی، کمک‌های اولیه، رعایت حساسیت جندر در گزارش‌دهی و روان درمانی برگزار کرده است که از این میان 306 خبرنگار در برنامه روان درمانی آموزش دیده‌اند.

اعلامیه تصریح کرده است که در یک و نیم سال گذشته، کمیته مصونیت خبرنگاران افغان 1090 برنامه دادخواهی را که شامل جلسات بزرگ، متوسط و کوچک با مسوولان حکومت، مسوولان و نمایندگان رسانه‌ها، خبرنگاران در 34 ولایت کشور به منظور حل مشکلات خبرنگاران، فعال سازی میکانیزم‌های حمایتی خبرنگاران و رسانه‌ها، تنفیذ قوانین مرتبط به حوزه رسانه‌ها و دسترسی به اطلاعات تدویر نموده است که در نتیجه این دادخواهی‌ها، قانون رسانه‌های همگانی نافذ اعلان شده و کمیسیون تخطی رسانه‌ها با عضویت کمیته به عنوان نهاد حامی رسانه‌ها ایجاد گردیده است.

دراعلامیه آمده است که کمیته برای فراهم سازی تسهیلات و دادخواهی به مشکلات خبرنگاران زن، 6 گروه دادخواهی را در ولایات کابل، هرات، بلخ، ننگرهار، بدخشان و فاریاب ایجاد نموده است که در مجموع 35 خبرنگار زن عضویت این گروه‌ها را دارند. کمیته با خبرنگاران مقیم در پاکستان جلسات متعدد در مورد چالش‌ها و مشکلات آن‌ها برگزار نموده و مشکلات آن‌ها را با نهادهای ذیربط بین المللی و پاکستانی شریک ساخته است.

کمیته مصونیت خبرنگاران افغان افزوده است که کارهای این کمیته همه ساله توسط یک نهاد مستقل تفتیش شده و گزارش آن به نهاد تمویل کننده ارسال می‌گردد و کمیته گزارشات مالیاتی خود را همواره با وزارت مالیه شریک می‌سازد.

در اعلامیه تاکید شده است که کمیته مصونیت خبرنگاران افغان به عنوان یک نهاد شفاف و پاسخگوی، اعلام می‌دراد که آماده هر نوع پاسخ‌دهی به نهادهای مسوول و رسانه‌ها در مورد فعالیت‌ها و برنامه‌های خویش می‌باشد. در ضمن کمیته از رسانه‌ها به ویژه طلوع نیوز می‌خواهد تا در گردانندگی بحث‌ها مسلکی عمل نموده و از شخصی سازی بحث‌های رسانه‌یی اجتناب نمایند.

این در حالی است که فرید محمدی، گرداننده تلویزیون طلوع نیوز، در گفتگویی که به مناسبت سوم می، روز جهانی آزادی رسانه‌ها برگزار شده بود، از کارکردهای کمیته مصونیت به تندی انقتاد کرده و این کمیته را به کم‌کاری و فساد متهم کرد.

 

آژانس افغان نیوز؛ رحمت‌الله سخاورز

تعبیرهای نادرست از گفتگوی تلویزیونی این کمیته شده است

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد