برای بررسی مشکلات راه های مواصلاتی مناطق مرکزی جلسه یی با حضور معاون رئیس جمهور دایر شد که در آن بر ایجاد و اسفالت جاده ها تاکید گردید.
به گزارش افغان نیوز: وکلای مناطق مرکزی در شورای ملی با حضور وزیر فواید عامه به ریاست استاد سرور دانش معاون دوم رییس جمهور جلسه مشترکی را به منظور بررسی وضعیت راه های مواصلاتی و پروژه های اعمار جاده های مناطق مرکزی برگزار و در زمینه تصامیم لازم را اتخاذ کردند.
معاون رییس جمهور در این جلسه از توجه رهبری حکومت وحدت ملی در مورد برنامه اعمار جاده های مناطق مرکزی و ایجاد ارتباط مواصلاتی میان ولایات و ولسوالی های مناطق مرکزی و مرکز افغانستان سپاسگزاری کرده و ابراز امید واری نمود که با تکمیل این پروژه های مهم، مردم مناطق مرکزی به خواسته ها و مطالبات بر حق و تاریخی خود برسند.
معاون رییس جمهور پروژه های راه های مواصلاتی مناطق مرکزی را مختص به مناطق مرکزی ندانسته و تأکید کرد که این پروژه ها بخشی از پروژه های ملی حکومت در ایجاد ارتباط مشترک ترانزیتی میان ولایات است.
این شاهراه ها با گذر از مرکز کشور علاوه بر ایجاد سهولت ترانزیتی، زمینه انسجام و تعاملات اجتماعی میان شهروندان افغانستان در تمام ولایات به خصوص درعرصۀ اقتصادی و ترانسپورتی به وجود بیاید.
معاون رییس جمهور یادآور شد که در دیدارهای مردمی مطالباتی از سوی مردم مطرح می گردد که حق آن ها است و در کمپین های انتخاباتی به آن ها وعده سپرده شده است. به همین دلیل اکنون وظیفه حکومت و هم چنین وکلا است که در راستای پاسخگویی به مطالبات مردم تلاش کنند.
در این جلسه پروژه سرک های مناطق مخلتف از جمله ولایات بامیان، دایکندی، غزنی، غور، سمنگان، میدان وردک، ارزگان، بلخ، سرپل و دیگر مناطق مرتبط مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه انجینیر محمود بلیغ وزیر فواید عامه در مورد پروژه ها و اعمار راه های مواصلاتی هریک از ولایت یاد شده و چگونگی وضعیت پروژه ها به جلسه گزارش داده و معلومات لازم را ارائه نمود.
در این جلسه درمورد جاده های ولایت بامیان بحث و بررسی صورت گرفت که اعضای جلسه توجه حکومت و وزارت فواید عامه را به تکمیل شدن تمام سرک هایی که در سند بودجه درج شده است در خواست کرده و به طور مشخص بر سرک دوشی ـ بامیان و سرک یکاولنگ ـ دره صوف تأکید و توجه جدی حکومت را مطالبه کردند.
همچنین در این جلسه، از طرف وکلای ولایت غزنی روی برنامه های اعمار راه های مواصلاتی در ولایت غزنی تأکید شد و به صورت مشخص موضوع جاده جاغوری ـ قره باغ مورد نقد وبررسی قرار گرفت.
به گفته وکلای این ولایت این جاده مدت هاست که مورد کم توجهی قرارگرفته و مردم این ولایت از این موضوع نهایت احساس نارضایتی می کنند.
جاده های ولایت میدان وردک نیز در این جلسه به صورت جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و وکلای مردم ولایت میدان از روند کار بخش اول پروژه گردن دیوال اظهار نارضایتی کردند.
آنان به توجه جدی حکومت و به خصوص وزارت فواید عامه مبنی بر سرعت روند کار این پروژه مهم تأکید ورزیدند.
در این جلسه همچنین جاده های ارتباطی ولایت دایکندی با ولایت بامیان و غور مورد بحث قرار گرفت و از روند برنامه جاده کوتل قوناغ ابراز رضایت شده و والی دایکندی که وی نیز دراین جلسه حضور داشت همراه برخی از وکلای آن ولایت در خواست کردند که جاده های دایکندی که امسال جزء بودجه می باشد از جمله آسفالت جاده های داخل بازار نیلی باید با جدیت دنبال شود.
در این جلسه همچنین مطالبات مردم ولایات غور، سرپل و بلخ در باب تسریع پروژه های تحت کار، سروی و دیزاین جاده ها و همچنین حفظ و مراقبت راه های مواصلاتی نیز از طریق برخی از نمایندگان مردم آن ولایات در ولسی جرگه مطرح شد.
در این جلسه فیصله گردید که وزارت فواید عامه باید گزارش پروژه جاده های مناطق مرکزی را بر اساس پروژه هایى که فعلا در سند بودجه درج شده است با پروژه هایى که در انتظار بودجه می باشند از همدیگر تفکیک نموده و تلاش گردد تا مشکلات بودجودی آن پروژه ها به لحاظ تدارکاتى یا هرمشکل دیگری که دارد، به زودی حل گردد.
با توجه به بحثی مفصلی که صورت گرفت فیصله شد که وزارت فواید عامه به دلیل طولانی شدن پروسه تدارکاتی و همچنین تطبیق برخی از پروژه ها هرچه سریع تر راه حلی را جستجو نموده و در مورد تأمین کیفیت پروژه های تحت کار نیز به صورت جدی و دقیق نظارت صورت گیرد.
همچنین دراین جلسه فیصله شد که برای دریافت یک راه حل در مورد جاده قره باغ- جاغوری در ولایت غزنی که به گفته وزیر فوايد عامه تاکنون پنج بار به داوطلبی گذاشته شده است، جلسۀ با حضور وزرای مالیه، فواید عامه، مسؤلان اداره تدارکات ملی و نمایندگان مردم غزنی دایر گردد.
توجه جدی وزارت فواید عامه به حفظ و مراقبت جاده های مواصلاتی و تعیین سرنوشت آن عده از پروژه هایى که منتظر بودجه هستند و یا تعهداتی در مورد آن وجود دارد، از دیگر موارد بود که در این جلسه فیصله شد.
پیام ها