زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین ایالات متحده برای صلح افغانستان، از دو تحول مثبت در زمینه آموزش زنان در افغانستان خبر داده است.
به گزارش افغان نیوز؛ او گفته است که نشست بینالمللی پیرامون آموزش دختران برگزار شده که در آن بر حق برابر آموزش برای زنان و مردان تأکید شده است.
همچنان شیر محمد عباس ستانکزی، یکی از مقامهای ارشد امارت اسلامی، بهصراحت از رهبری این حکومت خواسته است که حقوق آموزشی دختران را تأمین کنند.
خلیلزاد با اشاره به این تحولات، از عالمان دینی و مقامهای امارت اسلامی خواسته است که مخالفت خود را با ممنوعیت آموزش دختران آشکار کنند.
او تأکید کرده که با آغاز سال نو خورشیدی، مدارس و دانشگاهها باید به روی دختران بازگشایی شوند.
به گفته خلیلزاد، گشایش مکتبها و دانشگاهها به روی دختران نه تنها یک ضرورت انسانی و دینی است، بلکه آینده افغانستان و موفقیت آن نیز به تحقق این حقوق وابسته است.
دیروز شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه امارت اسلامی، در اظهاراتی جسورانه و انتقادی به وضعیت زنان و دختران افغانستان پرداخت و گفت که در برابر نیمی از جمعیت کشور، یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر، بیعدالتی صورت گرفته است.
آقای ستانکزی این سخنان را در مراسم دستاربندی در ولایت خوست، بیان کرده و با انتقاد از ممنوعیت آموزش دختران، تأکید کرد که این اقدام نه تنها با اصول شریعت اسلام سازگار نیست، بلکه باعث محدود شدن حقوق طبیعی نیمی از جامعه افغانستان شده است.
وی اظهار داشت: «امروز ما در میان چهل میلیون نفر جمعیت، در حق بیست میلیون نفر بیعدالتی میکنیم. در روز قیامت چه پاسخی خواهیم داشت؟ آیا میتوانیم در برابر خداوند پاسخ دهیم که حقوق نیمی از جامعه را ضایع کردیم؟ حقوقی چون تحصیل، مشارکت در جامعه، انتخاب حقوقی شوهر، و حتی حضور در مساجد و مدارس از آنها گرفته شده است.»
آقای ستانکزی با صراحت گفت که هیچ توجیه شرعی یا عقلانی برای بستن دروازههای علم به روی دختران وجود ندارد.
او افزود: «ما از رهبران امارت اسلامی تقاضا داریم که دروازههای آموزش را باز کنند. پیامبر اسلام (ص) نیز در زمان خود به زنان و مردان اجازه فراگیری علم داده بود و ما باید از این الگو پیروی کنیم.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان واکنشهای گستردهای را در سطح داخلی و بینالمللی به همراه داشته و بسیاری از سازمانهای حقوق بشری و کشورهای جهان خواستار رفع این محدودیت شدهاند.

پیام ها