با آغاز فعالیت کارخانه های ذوب آهن داخل کشور که توسط سکتورهای خصوصی طرح ریزی شده است ۲۰ تا ۳۰ درصد از ورود محصولات آهنی که از خارج به کشور وارد می گردید ،جلوگیری خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری افغان نیوز: پرویز خواجه زاده رئیس اتحادیه فابریکه های ذوب آهن امروز چهارشنبه (31 جوزا) در کنفرانس خبری به رسانه ها اعلام کرد که در شرایط کنونی افغانستان 95 درصد واردات و تنها 5 درصد صادرات دارد که این معضل باعث عدم رشد اقتصاد کشور شده است اما با راه اندازی کارخانه های ذوب آهن این واردات به 75 درصد کاهش خواهد یافت.
رئیس اتحادیه فابریکه های ذوب آهن تصریح می کند بیکاری یکی دیگر از مشکلات بزرگ کشور است که بعد از ایجاد کارخانجات ذوب آهن در مرکز و ولایاتی همچون هرات، ننگرهار و قندهار حدود 2 هزار و 500 زمینه شغلی برای مردم فراهم خواهد شد.
در همین حال سخی پیمان رئیس اتحادیه صنعت کاران افزود: "افغانستان امروز افغانستان چند سال قبل نیست و به همین دلیل کشورهای منطقه نمی خواهند تا ما متکی به خود بوده و تولیدات داخلی داشته باشیم به همین دلیل مافیای زیادی وجود دارند تا مواد اولیه کشوررا به خارج قاچاق نموده و فعالیت داخلی ما را با کمبود این مواد مواجه سازند."
آقای پیمان از حکومت خواست تا در راستای تعرفه های گمرکی توجه جدی نموده واین تعرفه ها را به حداقل برساند تاسرمایه گذاران بتوانند به راحتی فعالیت های اقتصادی شان را انجام دهند.
محمد ابراهیم شمس رئیس عمومی تصدیها و شرکت های دولتی اظهار داشت افغانستان دارای 37 هزارتن فلز است که باید از این سرمایه ملی استفاده بهینه صورت گیرد.
او ازآغاز توزیع فلزات برای شرکت های ذوب آهن درآینده نزدیک خبرداده، تصریح نمود: اداره تحت امرش اجازه برداشت از معادن فلزات که سرمایه ملی است را به هیچ سکتور غیر از کارخانه های ذوب آهن نخواهد داد تا ازاین طریق جلو قاچاق آن به خارج گرفته شود.
وی همچنان اضافه نمود به دلیل تقاضای داخلی ما علاوه بر فلزات سیاه از فلزات رنگه مانند آلومینیم و مس نیز استفاده خواهیم نمود و تا زمانی که نیاز داخلی وجود داشته باشد نباید هیچ گونه مواد اولیه ای به خارج از کشور صادر گردد.
پیام ها