اداره ملی آزمونهای افغانستان در گزارش مفصل خود از سال ۱۴۰۴ خورشیدی، از پیشرفتهای گسترده در حوزه آزمونهای تحصیلی و تخصصی خبر داده و اعلام کرده است که این اداره توانسته با استفاده از فناوری مدرن، شفافیت، عدالت، شایستهسالاری و معیاریسازی روند آزمونها را بهگونهی مؤثر پیاده کند.
به گزارش افغان نیوز: نشست دستآوردهای یکساله امروز (چهارشنبه، ۲۵ سرطان) رسما با حضور مقامهای امارت اسلامی در کابل برگزار شد در این نشست اداره ملی امتحانات گفت که در سال جاری بیش از ۲۱۰ هزار و ۹۶۱متقاضی در ۷۰ آزمون ملی در سراسر کشور شرکت کردهاند.
مقامهای این اداره افزودند که این آزمونها شامل برنامههای کانکور عمومی، مدارس دینی، شبانه، اختصاصی، ماستری، دکتورا، امتحانات خروجی، تخصصی و رقابتی بودهاند. آزمونهای نظامی، صحی، کادری و آموزشی نیز در سطح ملی و ولایتی برگزار شدهاند.
به گفته این اداره در سال ۱۴۰۴، برای نخستینبار فورمهای ثبتنام بهصورت آنلاین برای تمامی برنامهها از جمله لیسانس، فوق لیسانس و مدارس دینی توزیع شد و صدها هزار دانشآموز و متقاضی از این شیوه نوین بهرهمند شدند.
آنان در این نشست گفتند که بیش از ۴۰ هزار پرسش معیاری و تخصصی به بانک سوالات آزمون کانکور افزوده شد.
مقامهای این اداره تصریح کردند که حوزههای جدید آزمون در ولایت نورستان راهاندازی شده و قرار است در سال آینده حوزهی جدیدی در ولسوالی واخان بدخشان نیز گشایش یابد.
همچنان واحدهای امتحانی اداره در هفت زون کشور از جمله هرات، قندهار، بلخ، کندز، بامیان، پکتیا و ننگرهار فعال شدهاند.
اداره ملی آزمونها برای جلوگیری از تخطی و اشتراک افراد بهجای دیگران، سیستم بایومتریک را بهکار گرفته است.
مقامهای این اداره افزودند که روند اسکن و آرشیف الکترونیکی فورمهای ثبتنام نیز با جدیت ادامه دارد و تاکنون بیش از ۲۹۴٬ هزارو ۳۱۱ فورم بهگونه دیجیتال ذخیرهسازی شدهاند.
این اداره همچنین برای جمعآوری حقالاشتراک متقاضیان، اپلیکیشن ویژهای با امکان بارکد اسکنر طراحی کرده و نیز سیستمهای متعددی برای مدیریت مکتوبات، تشخیص متقاضیان محرومشده، تهیه کتابچه سوالات، کارت اشتراک و سایر موارد مورد نیاز آزمون طراحی و اجرا کرده است.
در کنار آن، اداره ملی آزمونها برای مدیریت جامعتر و تسهیل امور داوطلبان، دیتابیسهای اطلاعاتی در مرکز و ولایات ایجاد کرده و ساختار اداری خود را گسترش داده است.
همچنین، برای اولینبار مجلهی رسمی «آزمونه» از سوی این اداره طراحی و چاپ شده و هزاران بروشور اطلاعرسانی نیز برای آگاهی عامه توزیع گردیده است.
اداره اعلام کرده که روند رسیدگی به شکایات متقاضیان از تمام آزمونها نیز بهشکل سیستماتیک و دقیق پیگیری میشود و پس از اعلام نتایج، هرگونه اعتراض بهگونه رسمی ثبت و بررسی میشود.
این اداره، که تحت چتر امارت اسلامی فعالیت دارد، مأموریت خود را ایجاد یک نظام امتحانی ملی، شفاف و عادلانه میداند که بتواند شایستگان را بر بنیاد استعداد، ظرفیت علمی و مهارتهای تخصصی شناسایی کرده و به نهادهای تحصیلی، خدمات ملکی و تخصصی کشور معرفی نماید.
اداره ملی آزمونها همچنان در تلاش است تا با استفاده از تجارب داخلی، منطقهای و جهانی، ساختاری مبتنی بر استانداردهای علمی، معیارهای پذیرفتهشده و روشهای تکنالوژیک برای آینده نظام آموزشی افغانستان پیریزی کند.

پیام ها