محمد سرور دانش معاون دوم ریاست جمهوری در پیامی به مناسبت فرارسیدن دهه عاشورا از مردم خواسته است که بر اساس راه امام حسین علیه سلام رفتار کرده و عملکرد های خرافاتی دوری جویند، وی قمه زنی و زنجیر زنی را نیز عامل تمسخر مراسم عزاداری حسینی دانسته است.
به گزارش افغان نیوز: در این جا متن کال پیام آقای دانش آورده شده است
بسم الله الرحمن الرحیم
فرارسیدن دهۀ عاشورا و ایام سوگواری نوۀ نبی مکرم اسلام (ص) حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفایش را به عموم مردم مسلمان افغانستان بهخصوص رهروان و دوستداران آن شهید همیشه جاوید، تسلیت میگویم و یاد شهدای کربلا را گرامی میدارم.
کربلا به عنوان مظهر عدالتطلبی و مبارزه با ستم در طول تاریخ گرامی داشته شده و انسانهای آزاده در همۀ زمانها و مکانها از آن الهام گرفتهاند. به همین خاطر، کربلا اختصاص به یک گروه و یا فرقۀ مذهبی خاص تعلق ندارد، بلکه به مثابۀ آوردگاه ظالم و مظلوم و معیاری برای مبارزات حقطلبانه و عدالتخواهانه مطرح بوده است. بسیارند کسانی که حتی مسلمان هم نبودهاند ولی از مبارزات عدالتطلبانۀ امام حسین و یارانش وام گرفتهاند و به راه و آرمانهای او تمسک جستهاند. گاندی به عنوان یکی از بزرگترین رهبران آزادیخواه در تاریخ هندوستان گفته بود که درس آزادی و آزادگی را باید از امام حسین آموخت و در این راستا از او باید پیروی کرد.
هموطنان گرامی و ارجمند!
لازم است در این ایام که مردم مسلمان ما در سوگ امام حسین و یارانش مشغول عزاداری هستند و از سوی دیگر، در یک حالت استثنایی قرار داریم، نکاتی را برای همۀ مردم افغانستان یادآور شوم:
1- فلسفۀ قیام عاشورا و انقلاب امام حسین بسیار واضح و روشن است. او به گفتۀ خودش به منظور اصلاح در دین جدش و جلوگیری از بدعتها و انحرافات و همچنین به هدف مبارزه با ستم قیام کرد و هرگز در این راه تسلیم هیچ خدعه و نیرنگی نشد. بنابراین، بسیاری از خرافات و آیینهای خرافی دور از منزلت و شأن امام حسین و آیین زندگی او است. با تأسف باید یادآور شد که ما اکنون در برخی از مناطق شاهد رفتارها و حرکتهایی هستیم که نه تنها باعث رونق و تثبیت آیینهای عاشورایی نیست، بلکه کاملا نتیجۀ عکس دارد و سبب وهن عاشورا میشود. زنجیرزنی نامتعارف قمهزنی و رفتارهایی که باعث جراحت در بدن میشود، هرگز با قیام امام حسین و فلسفۀ عزاداری او همخوانی ندارد و تنها سبب تمسخر و مضحکۀ قیام اما حسین میگردد. تمام مراجع دینی ما از چنین حرکتها و رفتارهایی منع کرده و ما نیز از همۀ هموطنان خواهشمندیم که به منظور زنده نگهداشتن اصل کربلا و ماجرای قیام امام حسین، از هرگونه حرکاتی که در شأن آن حضرت و عزاداری وی نیست و سبب تحریک احساسات برادران دینیشان و یا سبب توهین به اهداف عالی امام حسین میگردد، خودداری کنند. ۷
2- خوشبختانه ذهنیت و باوری که نسبت به امام حسین و قیام وی در میان هموطنان اهل سنت ما وجود دارد، در هیچ یک از کشورهای اسلامی دیگر وجود ندارد. در افغانستان هر ساله محافل عزاداری از سوی برادران اهل سنت همگام با اهل تشیع در سراسر کشور برگزار میگردد و یا آنان در محافل عزاداری حسینی در مساجد و تکایا اشتراک می کنند. این مسأله ظرفیت بزرگی است که باید قدر آن را دانست و از هر فرصتی استفاد کرد تا چنین باورها و مناسبات نیک میان مردم مسلمان تعمیق و تحکیم بخشیده شود و اخوت اسلامی تقویت گردد. این ذهنیت مثبت و باور اسلامی به قیام امام حسین، اما حرکتهای ناسنجیده و خارج از شأن و منزلت عاشورا را برنمیتابد و هرگونه حرکت افراطی و تندروانه سبب تخریب چهرۀ عاشورا و تمام اهل تشیع میگردد.
3- مهمترین دغدغهای که در سالهای اخیر وجود دارد و ممکن است در سال جاری تشدید شده باشد، نگرانی از وضعیت امنیتی و تهدیدهای گروههای تروریستی و افراطی است. نه تنها حوادث تروریستی تلخ اخیر بر مساجد، بلکه گزارشهای امنیتی و اوپراتیفی نیز میرسانند که ما از این جهت در وضعیت شکنندهای قرار داریم. تروریسم کور و افراطیون نه تنها به منظور ضربه زدن به وحدت و اخوت موجود میان مردم افغانستان و نه تنها به منظور چالش ایجاد کردن برای دولت جمهوری اسلامی افغانستان، بلکه به خاطر باورهای غلط و فرقهگرایانهشان هم که شده سعی میکنند تا مراکز مذهبی و محافل برگزاری عاشورا را هدف حملات تروریستی قرار دهند. به همین خاطر، هوشیاری و دقت متولیان مساجد و تکایا بیش از هر زمان دیگر لازم است. اگر نیروهای امنیتی و کشفی ما به صورت شبانهروزی تلاش میورزند که از هرگونه مشکل جلوگیری کنند، ولی باز هم سهم گرفتن متولیان مساجد و تکایا و نیز سهم گرفتن یکایک مردم در تأمین امنیتشان، شرط اصلی موفقیت است. خوشبختانه در این راستا دولت جمهوری اسلامی افغانستان و شورای امنیت ملی کشور، پالیسی مهمی را به تصویب رسانده است و هم اکنون در حال تطبیق است. در این پالیسی میکانیزم سهمگیری خود مردم در تأمین امنیت مساجد و محافل عزاداری و مراسم مذهبی، به خوبی طرح گردیده است. در این پالیسی مراکزی که تحت تهدید بلند امنیتی قرار دارند، افرادی را به پلیس معرفی خواهند کرد تا در به منظور حفاظت از مراکز و محافل مذهبی در چوکات پلیس قرار گیرند و تسلیح و تجهیز شوند. جا دارد از تمام اعضای شورای امنیت ملی به خصوص رئیس جمهوری اسلامی افغانستان و همچنین رهبری نهادهای امنیتی کمال قدردانی و سپاس داشته باشیم که به درخواست ما و مردم اهل تشیع پاسخ مثبت گفتند. اما این پالیسی به تنهایی برای تأمین امنیت محافل عزاداری کافی نیست، بلکه نیروهای امنیتی دیگر و همچنین یکایک مردم باید مثل گذشته با چشمان بیدار و آگاه هرگونه حرکت دشمن را زیر نظر داشته باشند و در گلو خفه کنند.
4- در سالهای گذشته شکایت مردم از راهبندانهای غیر ضروری و راه اندازی هیأتهای سینهزنی در جادهها و همچنین سروصداهای مساجد و تکایا تا نیمههای شب و مزاحمت برای همسایگان وجود داشته است. این شکایتها هم چنان باقی است و اینگونه حرکتها احتمالا هنوز وجود داشته باشد. به همین خاطر از تمام مسئولین هیأتهای مذهبی و محافل عزدارای میخواهیم که از هرگونه حرکتی که سبب مزاحمت و آزار و اذیت مردم میشود باید جلوگیری شود و اینگونه حرکتها هیچ توجیهی ندارد. همچنین از تمام هموطنان به خصوص رسانههای صوتی و تصویری نیز میخواهیم که حرمت ماه محرم و دهه عاشورا را نگه دارند و از نشر مطالب زننده و مخالف ارزشهای دینی و مذهبی خودداری کنند.
5- از همۀ هموطنان عزدار و پیروان امام حسین میخواهم که در این ایام سوگواری به جای ریختن خونشان در جادهها به سوی مراکز مخصوص انتقال خون بشتابند و خونهای پاکشان را تقدیم فرزندان امنیتی خویش و دیگر هموطنان نیازمندشان کنند که در جبهههای نبرد علیه دشمنان کور دل میجنگند و یا در کنج شفاخانهها چشم به راه قطرات خونهای شما هستند.
در پایان یک بار دیگر به ارواح طیبه شهدای کربلا به خصوص روح بلند حضرت اباعبدالله الحسین درود میفرستم و امیدوارم که قیام عاشورا سبب آگاهی و بیداری هموطنان ما گردد. همچنین امیدوارم که جوانان ما از امام حسین و یاران با وفای وی الهام گرفته و با ایمان راسخ علیه دشمنان شکست خورده و زبون مبارزه کنند و آنها را وادار به شکست کنند.
پیام ها