ستانکزی-از-محرومیت-تحصیل-دختران-انتقاد-کرد

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت خارجه امارت اسلامی، در اظهاراتی جسورانه و انتقادی به وضعیت زنان و دختران افغانستان پرداخت و گفت که در برابر نیمی از جمعیت کشور، یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر، بی‌عدالتی صورت گرفته است.

به گزارش افغان نیوز؛ آقای ستانکزی دیروز یک‌شنبه، (۳۰ جدی) در مراسم دستاربندی در ولایت خوست، با انتقاد از ممنوعیت آموزش دختران، تأکید کرد که این اقدام نه تنها با اصول شریعت اسلام سازگار نیست، بلکه باعث محدود شدن حقوق طبیعی نیمی از جامعه افغانستان شده است.

وی اظهار داشت: «امروز ما در میان چهل میلیون نفر جمعیت، در حق بیست میلیون نفر بی‌عدالتی می‌کنیم. در روز قیامت چه پاسخی خواهیم داشت؟ آیا می‌توانیم در برابر خداوند پاسخ دهیم که حقوق نیمی از جامعه را ضایع کردیم؟ حقوقی چون تحصیل، مشارکت در جامعه، انتخاب حقوقی شوهر، و حتی حضور در مساجد و مدارس از آن‌ها گرفته شده است.»

آقای ستانکزی با صراحت گفت که هیچ توجیه شرعی یا عقلانی برای بستن دروازه‌های علم به روی دختران وجود ندارد.

 او افزود: «ما از رهبران امارت اسلامی تقاضا داریم که دروازه‌های آموزش را باز کنند. پیامبر اسلام (ص) نیز در زمان خود به زنان و مردان اجازه فراگیری علم داده بود و ما باید از این الگو پیروی کنیم.»

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، در این مراسم نیز اهمیت علوم عصری را در کنار علوم دینی مورد تأکید قرار داد.

 او از علما و جوانان خواست که با فناوری‌ها و نیازهای معاصر آشنا شوند تا بتوانند به جامعه و دین خدمت کنند.

 وی گفت: «اکنون دوران فناوری است. علم معاصر نیاز اساسی جامعه ماست و باید آن را در کنار علوم دینی فراگیریم.»

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب نیز بر اهمیت وحدت میان اقوام و گروه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: «موفقیت ما در اتحاد و همبستگی است. حفظ وحدت و همدلی رمز پیشرفت جامعه است.»

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که بیش از سه سال از محدودیت‌های شدید اعمال‌شده بر دختران در افغانستان می‌گذرد. دختران بالاتر از صنف شش از رفتن به مکتب منع شده‌اند، و به روی آن‌ها بسته مانده است.

با وجود وعده‌های مکرر برخی از مقامات امارت اسلامی برای بازگشایی دروازه‌های آموزش به روی دختران، این مسئله همچنان یکی از مهم‌ترین چالش‌های داخلی و بین‌المللی افغانستان به شمار می‌رود.

اظهارات ستانکزی و دیگر مقام‌ها درباره اهمیت علم و لزوم بازگشایی مدارس برای دختران، بارقه‌ای از امید برای تغییر وضعیت موجود ایجاد کرده است. اما اینکه این اظهارات به اقدامات عملی منجر شود، همچنان پرسشی باز است که پاسخ آن به تصمیم‌گیری رهبری امارت اسلامی وابسته خواهد بود.

دیروز یان اگلند، دبیر کل شورای پناهنده‌گان ناروی، گفته بود که محرومیت دختران افغانستان از آموزش، انکار غیرقابل تحمل حقوق بشر است.

وی در ایکس خود نوشته که از یک کارخانه قالین‌بافی در هرات بازدید کرده و با شماری از دختران که مشغول قالین‌بافی بوده‌اند، صحبت کرده است.

دبیر کل شورای پناهنده‌گان ناروی نوشته است که در این کارخانه دخترانی را ملاقات کرده است که از مکتب محروم شده و به قالین‌بافی روی آورده‌اند.

یکی از این دختران به ایگلند گفته است: «من فقط تا صنف پنجم درس خواندم، اما رویای من هنوز این است که داکتر بشوم.»

دبیر کل شورای پناهنده‌گان ناروی روز گذشته از سفرش به افغانستان خبر داده بود.

وی خاطرنشان کرده است که در سفرش به ولایت هرات با شماری از زنانی دیدار کرده است که سرپرست خانواده‌های خود هستند.

اگلند تأکید کرده که بحران افغانستان از سوی جامعه جهانی نادیده گرفته شده است.

دبیر کل شورای پناهنده‌گان ناروی دیروز در ایکس خود نوشته بود که ۲۲ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

 

ستانکزی از محرومیت تحصیل دختران انتقاد کرد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد