طی-پنج-روز-۷۰۰-خانواده-افغان-از-پاکستان-اخراج-شدند

مسوولان محلی ننگرهار اعلام کردند که که پاکستان در جریان چهار روز گذشته، نزدیک به۷۰۰ خانواده را از طریق گذرگاه تورخم اخراج کرده است.

به گزارش افغان نیوز: عزیزالله مصطفی معاون والی ننگرهار روز شنبه (۱۶ حمل) گفته‌ که تنها روز گذشته بیش از ۲۵۰ خانواده از طریق این گذرگاه به‌صورت اجباری به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

وی همچنین می‌افزاید که برای ارایه خدمات به مهاجران اخراج‌شده، آمادگی کامل گرفته‌اند.

معاون والی ننگرهار گفت: «در میان این افراد بسیاری هستند که مردان‌شان آمده‌اند؛ اما زنان‌شان در آن‌سو مانده‌اند. تجارت‌های‌شان، پول‌های‌شان همان‌جا مانده‌اند. برخی دیگر زنان‌شان به این‌سو آمده‌اند؛ اما مردان‌شان هنوز در آن‌سو هستند. وضعیت در آن‌سوی خط برای‌شان دشوار شده است.»

باز محمد عبدالرحمان رییس امور مهاجران و عودت‌کنندگان ننگرهار گفت: «تاکنون ۶۷۵ خانواده بازگشته‌اند که فقط روز (شنبه) تا این لحظه، ۲۵۴ خانواده وارد شده‌اند.»

شماری از مهاجرانی که به‌گونه اجباری از پاکستان اخراج شده‌اند، می‌گویند که حکومت پاکستان وعده داده بود روند خروج را تا دهم اپریل به تعویق اندازد؛ اما برخلاف این وعده، عملیات اخراج اجباری را آغاز کرده است.

همچنین سازمان ملل خواهان توقف این روند شد، و تاکید کرده که این اقدام بدون درنظر گرفتن نگرانی‌های آن‌ها خلاف قوانین بین‌المللی حقوق بشر و حقوق پناهندگان است.

این سازمان ملل با نشر اعلامیه‌ای بر لزوم ارایه راه‌حل‌های پایدار برای مهاجران افغانستان و حمایت بیش‌تر از سوی جامعه بین‌المللی تأکید کرده‌ است.

براساس اعلامیه این سازمان، از پاکستان خواسته‌شده که باید فوراً از جابه‌جایی داخلی، اخراج، بازداشت، تهدید و سایر فشارها بر مهاجران افغانستان خودداری شود.

ملل متحد از وضعیت کنونی پناهجویان افغانستان در پاکستان ابراز نگرانی کرده و افزوده است که «کودکان، به‌ویژه کودکان بدون همراه، در معرض خطر قاچاق انسان، ازدواج زودهنگام و سوءاستفاده قرار دارند، در حالی که افراد دارای معلولیت و سالمندان نیز آسیب‌پذیر هستند».

به گفته این سازمان زنان و دختران، افراد ال‌جی‌بی‌تی‌کیو، اقلیت‌های قومی و دینی، مقام‌های سابق دولتی و نیروهای امنیتی، مدافعان حقوق بشر و کارکنان رسانه‌ای از جمله افراد آسیب‌پذیر در این وضعیت هستند.

اعلامیه افزوده که کاهش شدید کمک‌های مالی بین‌المللی، توان نهاد‌های بشردوستانه و اداره‌های دولتی در افغانستان برای رسیدگی به مهاجران برگشت‌کننده را تضعیف کرده است.

به تازه‌گی پولیس پاکستان گزارش داده که در ادامه روند اخراج و بازداشت مهاجران افغانستان بیش از ۱۶ هزار مهاجر دارندگان کارت‌های شهروندی (ای‌سی‌سی) در کراچی آغاز کرده است.

 

طی پنج روز ۷۰۰ خانواده افغان از پاکستان اخراج شدند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد