مداخله-غیرقانونی-حکومت-در-روند-کاری-کمیسیون-های-انتخاباتی

یوسف رشید رئیس اجرایی موئسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) می‌گوید؛ حکومت در امور کاری کمیسیون انتخابات دخالت میکند و این نهاد انتخاباتی را مکلف کرده است که به صورت غیرقانونی به حکومت گزارش ارائه نماید.

به گزارش افغان نیوز؛ یوسف رشید رئیس اجرایی مؤسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان(فیفا)، امروز (چهارشنبه 27 دلو)  در یک نشست خبری در کابل گفت؛ استقلال کمیسیون انتخابات در امور کاری اش مهم است و باید حکومت به ان احترام بگذارد.

آقای رشید گفت؛  حکومت فیصله کرده است کمیسیون انتخابات تا سه ماه دیگر به حکومت گزارش کاری خود را در زمینه چگونگی تعیین حوزه های انتخاباتی برای انتخابات ولسی جرگه و شوراهای ولسوالی ها، ارائه کند  تا کابینه در مورد در این زمینه تصمیم کیری نماید.

اما به گفته رشید، تصمیم در مورد انتخاب و حوزه های انتخاباتی، از صلاحیت های کمیسیون مستقل انتخابات است و حکومت حق ندارد در این زمینه مداخله کند.

رئیس اجرایی فیفا افزود: "این تصمیم حکومت، خلاف ماده 83 قانون اساسی و قانون انتخابات بوده و مستقل بودن کمیسیون مستقل انتخابات را زیر سؤال می برد."

یوسف رشید خاطرنشان کرد که کمیسیون انتخابات، باید به صورت بسیار جدی این مسئله را با حکومت مطرح کند تا استقلال آن حفظ شود. به گفتۀ وی حکومت نیز باید از چالش سیاسی ناشی از اختلاف رهبران خود نجات یابد؛ تا مسائل انتخاباتی را تحت تاثیر قرار ندهد.

وی گفت: "هرگاه کمیسیون مستقل انتخابات، طرح خود را در قسمت حوزه های انتخاباتی به حکومت ارایه کند و این طرح از سوی حکومت رد شود، باعث بی باوری مردم به انتخابات و تحت تاثیر قرار گرفتن صلاحیت های این کمیسیون می شود."

رئیس اجرایی فیفا تصریح کرد که حکومت به عنوان یکی از جوانب دخیل در امور انتخابات، می تواند در این زمینه مشورت دهد و یا پیشنهاد و انتقاد خود را داشته باشد؛ اما حرف نهایی در مورد انتخابات را باید کمیسیون انتخابات بزند.

یوسف رشید در عین حال کميشنران کمیسیون های انتخاباتی را در زمینه آوردن اصلاحات در این کمیسیون بی صلاحیت خواند و گفت: "توقع ما از کمیسیون انتخابات این است زمانی که بالای برنامه ریزی انتخابات کار می کند، باید برنامه مشخصى را برای اصلاحات روی دست داشته و با نوآوری ها و استفاده از تکنالوژی، سیستم و مکانیزم های تخنیکی، انتخابات را تقویت بکند و این کار می تواند پیام خوبی برای شفافیت در برگزاری انتخابات باشد."

در ۲۸سنبله سال جاری، سرور دانش معاون دوم رئیس جمهور گفته بود که کمیسیون انتخابات، مطابق به ماده ٨٣ قانون اساسی و بر اساس سه معيار (رعايت تناسب نفوس، تامين نمايندگى عمومى، تامين نمايندگى عادلانه) حوزه های انتخاباتی را تعيين کند.

اما به گفته وی، کمیسیون انتخابات مکلف است بعد از ايجاد، در خلال سه ماه در مورد طرز تطبيق بهتر اين معيارها در حوزه های انتخاباتی، در مشوره با اهل خبره و ادارات ذيربط، مطالعات تخنيکی را با نظرداشت تجارب گذشته و شرايط و اوضاع موجود کشور تکميل کرده و گزارش آن را به کابينه ارایه نمايد.

 

مداخله غیرقانونی حکومت در روند کاری کمیسیون های انتخاباتی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد