مسوولان وزارت سرحدات، اقوام و قبایل افغانستان میگویند که در یک سال گذشته بیش از ۸۰۰ منازعهی بزرگ و کوچک قومی را در سراسر کشور حل و فصل کردهاند.
به گزارش افغان نیوز؛ محمد علیجان احمد، معین جرگهها و قبایل وزارت سرحدات، اقوام و قبایل امروز (یکشنبه، ۱۸سنبله) در برنامه حسابدهی دولت به ملت گفت این وزارت در یک سال گذشته ۳۰۴ گردهمایی و ۵۲۵ نشست را به هدف حل منازعات میان اقوام در نقاط مختلف کشور راهاندازی کرده است.
احمد افزود که حل منازعه ۵۰ ساله میان اقوام اڅکزی، طاهری و سایر اقوام در ولسوالی رباط سنگی ولایت هرات، منازعه ۲۰ ساله در ولسوالی آبکمری ولایت بادغیس، منازعه ۲۴ ساله میان اقوام هزاره و کوچی در ولایت غزنی، و منازعه ۴۰ ساله در ولسوالی آبشار ولایت پنجشیر، از کارکردهای مهم این وزارت در یک سال پسین میباشد.
او بیان داشت که این وزارت منازعات، تنش و دشمنی میان اقوام و مردم را بهگونه قطعی حل کرده است.
در همین رابطه، محمد اسماعیل غزنوی، معین بررسی امور سرحدی میگوید که در یک سال گذشته، ۷۰۰ مورد مشکلات محلی را در ولایتهای مختلف شناسایی و با ارگانهای دولتی شریک ساخته که در نتیجه این تلاشها، به تعداد ۴۰۰ پروژه از سوی مرکز منظور گردیده است.
غزنوی افزود که تکمیلی سرک برخی از ولسوالیها در ولایت زابل و پنجشیر، اتخاذ تدابیر لازم برای حل مشکلات برق اهالی ولایت کاپیسا، میدان وردک و لوگر، و فعال شدن شبکه مخابراتی در ولسوالی پامیر ولایت بدخشان، از دستاوردهای عمده در خصوص حل مشکلات محلی میباشد.
از سوی هم، تسلیم الله حقانی، رییس اطلاعات این وزارت در این برنامه گفت که حفاظت و حراست از سرحدات کشور از اولویتهای مهم این وزارت بوده و در یک سال گذشته در این راستا تلاشهای جدی انجام شده است.
حقانی افزود که ریاست بنادر در ساختار تشکیلاتی این وزارت اضافه گردیده و این ریاست به منظور فراهم ساختن تسهیلات لازم به بیماران، مهاجرین و مسافران در بنادر ننگرهار، خوست، پکتیا، پکتیکا، زابل، قندهار، هرات، فراه، نیمروز، قندوز، تخار، فاریاب و بلخ با ارگانهای سرحدی کشور هماهنگی لازم را تامین نموده است.
گلزرین کوچی، رییس عمومی انسجام امور کوچیها گفت که به دستور ریاستالوزرای ا.ا به فامیلهای متضرر کوچی در ولایتهای بادغیس، فاریاب، جوزجان، بلخ، تخار، بغلان، بدخشان، ننگرهار، قندهار، هلمند، پکتیکا، ارزگان، بامیان، کنر و میدانوردک کمکهای نقدی و غیر نقدی صورت گرفته است.
کوچی افزود که در سطح کشور به تعداد ۱۰۰ کلینیک سیار و ۱۱ کلینیک ثابت برای معالجه کوچیها و ۶۰ کلینیک حیوانی برای تداوی مواشی آنان ساخته شده است و همچنان برای رشد مالداری و اقتصاد کوچیها برنامههای آموزشی نیز دایر شده، و ۴۰ مورد مشکلات علفچر در ولایتهای مختلف کشور شناسایی و با مراجع مربوطه شریک ساخته شده است.
مسوولان وزارت سرحدات، اقوام و قبایل در این برنامه گفتند که این وزارت در جریان یک سال گذشته، مطالعات و تحقیقات چند بُعدی را در بخشهای فرهنگ، نفوس، مساحت، معارف، اقتصاد، انکشاف، زراعت و مالداری انجام داده که در نتیجه معلومات از ولایتهای بادغیس، غزنی، پکتیا و فراه جمعآوری و نقشه ولسوالیهای سرحدی نیز ترتیب گردیده است.
پیام ها