انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان میگوید که طرحی را برای سازمان ملل متحد پیشنهاد نموده تا معاشات کارمندان رسانههای افغانستان را پرداخت نماید.
به گزارش افغان نیوز؛ حجت الله مجددی، رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان در گفتگو با آژانس افغان نیوز گفت که در این طرح پیشنهادی از سازمان ملل متحد خواسته شده است؛ همانند سکتور صحت و معارف کشور که معاش معلمان و داکتران را پرداخت میکند، معاش خبرنگاران را نیز بپردازد.
مجددی افزود که هرچند سازمان ملل وعده همکاری به جامعه رسانهای افغانستان را داده اما؛ تا کنون پاسخ روشن و قطعی در مورد طرح پرداخت معاش خبرنگاران که از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان ارائه شده، نداده است. او گفت که در صورت پذیرفته شدن این طرح، رسانههای کشور با توجه به ساحه فعالیت، میزان تشکیلات آنها سنجیده شده و معاش خبرنگاران پرداخت خواهد شد.
آقای مجددی در مورد دشورای کار خبرنگاران و رسانهها افزود که در ابتدایی تحول سیاسی، مشکلات زیادی در زمینه اطلاع رسانی و مصونیت کار خبرنگاران وجود داشت که اکنون این مشکلات کاهش یافته است.
او گفت که در روزهای نخست تسلط امارت اسلامی در چندین مورد خبرنگاران لتو کوب و بازداشت شدند که با تلاشهای کمیته مشترک که از سوی انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان و کمسیون فرهنگی امارت اسلامی ایجاد شده بود، آزاد شدند.
به گفته آقای مجددی در یکو نیم سال گذشته ۱۳۰ بازداشت موقت و طولانی مدت از سوی نیروهای امنیتی امارت اسلامی در کابل و ولایتهای کشور ثبت شده که از این میان تنها یک تن هنوز در بازداشت قرار دارد و انجمن در تلاش رهایی او از بند است.
آقای مجددی افزود، با تسلط امارت اسلامی و تحولات سیاسی در کشور از میان ۵۵۰ رسانه فعال ۲۲۴ آن به دلیل مشکلات اقتصادی از فعالیت باز مانده اند. او گفت که با غیر فعال شدن رسانهها از میان 12 هزار کارمند رسانهای 7 هزار تن آن کارشان را از دست داده و بیکار شدند.
به گفته رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان هم اکنون از میان 5 هزار کارمند رسانههای که مشغول فعالیت و کار رسانهای هستند، معاش 30 تا 40 درصد آن کاهش یافته و یا هم به طور افتخاری برای زنده نگهداشتن کار خبرنگاری در رسانههای کشور فعالیت میکنند.
او گفت: تحولات سیاسی، محدودیتهای دسترسی به اطلاعات و خروج نیروهای متخصص از رسانهها، روی محتوا و کار رسانهای تاثیر منفی گذاشته است. به باور او این امر زیان سنگینی بر جامعه رسانهای و آزادی بیان وارد کرده که جبران آن به این زودیها ناممکن خواهد بود.
مجددی از اغاز فعالیت کمیسیون رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانهای ابراز خرسندی کرده و گفت هرچند این کمسیون قوت و صلابت دور قبل را ندارد اما؛ روی هم رفته امید وار کننده است. او تاکید کرد که کارایی این کمیسیون وابسته به میزان تمثیل اراده و خواست جامعه رسانهای کشور است.
رییس انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان در مورد اجرایی شدن قانون رسانههای همگانی نیز گفت که طرح این قانون به کابینه فرستاده شده و تا کنون زمان دقیق اجرایی شدن آن مشخص نیست. او گفت که در حال حاضر جامعهای رسانهای و خبرنگاران بدون قانون مشخص فعالیت دارند و با اجرایی شدن قانون رسانههای همگانی، خبرنگاران و جامعه رسانه از سردرگمی بیرون خواهند شد.
حجتالله مجددی تمامی اتهامات حیف و میل پول خبرنگاران و کمکهای بیرونی به رسانههای افغانستان را رد کرده و گفت: « این اتهامات علیه انجمن و شخص او بدون اسناد و مدرک صورت گرفته است و در صورت ثبوت شدن آن حاضر به پاسخگویی است».
او گفت که پس از تحولات سیاسی در کشور انجمن ژورنالیستان آزاد افغانستان از فدراسیون جهانی ژورنالیستان در سال 2021 ده هزار یورو برای کمک به خبرنگاران دریافت کرده که اسناد چگونگی مصرف آن موجود بوده و هیچ گونه حیف و میل از آن صورت نگرفته است.
به گفته مجددی این انجمن در سال 2022 نیز ده هزار یورو برای مصارف دفتر دریافت کرد اما؛ انجمن نزدیک به 50 درصد آن را نیز به خبرنگاران کمک نقدی کرده است.
آژانس افغان نیوز- مهدی انصاری

پیام ها