وزارت آب و انرژی افغانستان اعلام کرد که ملا عبداللطیف منصور، سرپرست این وزارت، در مراسمی با حضور مسوولان محلی و بزرگان قومی، سنگ تهداب پنج پروژه زیربنایی به منظور مقابله با تغییر اقلیم و تقویت زیرساختهای آبی در ولایت پکتیا را گذاشته است.
به گزارش افغان نیوز: این وزارت روز یکشنبه (۲۱ ثور) در اعلامیهای گفته که این پروژهها که با بودجهای بالغ بر ۲۷ میلیون و ۹۸۶ هزار و ۵۱۹ افغانی تطبیق میشوند، در ولسوالی زرمت و مرکز ولایت پکتیا (گردیز) اجرا خواهند شد.
اعلامیه افزوده این پروژهها تحت عنوان «پروژههای مقابله با تغییر اقلیم حسینخیل» عملی میشوند و هدف آنها کاهش آسیبهای تغییرات اقلیمی و افزایش ظرفیت منابع آبی منطقه است.
ملا عبداللطیف منصور در این مراسم تأکید کرد که اجرای پروژههای زیربنایی یکی از اولویتهای اصلی امارت اسلامی افغانستان به شمار میرود.
براساس گزارشها، این پروژهها در چهار بخش عملیاتی خواهند شد: ساخت چکدمها و ترینچهای بیتکه، دیوار محافظوی کاریز حسینخیل، حوض آب کاریز ملایان بالایی، و سربند کاریز با کانال شولگد.
مولوی محمد کریم فاتح، رییس آب و انرژی ولایت پکتیا، اعلام کرد که این پروژهها با بودجه ۱۵ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۸۲۰ افغانی از سوی برنامه انکشافی سازمان ملل متحد (UNDP) تأمین مالی شده و طی شش ماه تکمیل خواهد شد.
به گفته مسوولان این وزارت، با بهرهبرداری از این پروژهها، حدود ۱۰۰ هکتار زمین زراعتی زیر آبیاری قرار میگیرد.
همچنین، انجنیر محمد عارف مومند، رییس عمومی حوزه کابل، در مورد پروژه ساختمان اداری ریاست آب و انرژی پکتیا توضیحاتی ارائه کرد.
این پروژه با هزینه ۱۲ میلیون و ۷۵۹ هزار و ۶۹۹ افغانی از سوی امارت اسلامی تمویل شده و در دو طبقه شامل ۱۸ اتاق اداری، اتاق کنفرانس، سیستم جمعآوری آب باران و برف، پارکینگ موتر و سرکهای داخلی ساخته خواهد شد. این ساختمان قرار است طی ۱۵ ماه به بهرهبرداری برسد.

پیام ها