اداره تدارکات ملی و اتاق صنایع و معادن کشور به منظور حمایت از تولیدات داخلی و شرکتهای تولیدی، تفاهمنامه همکاری امضاء کردند.
به گزارش افغان نیوز: انجنیر الهام عمر هوتکی، رئیس عمومی اداره تدارکات ملی، امروز شنبه( 4، دلو ) طی یک نشست خبری در کابل گفت که اگر محصولات داخلی معیاری نشود، نمیتوان با تولیدات خارجی رقابت کرد. بنابراین، صنعت کاران کشور باید روی معیاری سازی تولیدات شان بیشتر کار کنند.
آقای هوتکی افزود که با وجود چالشها، تولیدات داخلی طی چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و صنعت کاران کشور نیز تلاش کنند تا از تولیدات داخلی شان استفاده کنند نه از تولیدات خارجی.
به گفته وی؛ مصرف تولیدات داخلی از سوی مردم به معنای استقبال و حمایت از این تولیدات است. استفاده از تولیدات داخلی وظیفه جمعی است و تاجایی که بدیل وجود داشته باشد، نباید به کالاهای خارجی اجازه ورود داده شود.
در همین حال، شیرباز کمینزاده، رئیس عمومی اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت: تجربه کشور های پیشرفته نشان داده که تنها راه پیشرفت تجارت و صنعت است و باید حکومت تولیدات داخلی را حمایت کند.
به گفته وی؛ سکتور خصوصی افغانستان در سالهای اخیر پیشرفتهای خوبی داشته است، یعنی از 12 سکتور به 58 سکتور رسیده که از این میان 48 سکتور در بخش تولیدات به خودکفایی دست یافته اند.
آقای کمینزاده اشاره کرد که کشور برای اولین بار توانست تا یک میلیارد صادرات در بخش مواد غذایی به کشور های خارج داشته باشد.
از سوی هم، رحیم الله سمندری عضو رهبری اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت؛ برای اولین بار است که تولیدات داخلی حمایت میشود؛ زیرا پیش از این در حد یک شعار بود نه حمایت واقعی.
وی افزود: در افغانستان طی دو دهه است که اساس صنعت از نو گذاشته شده است. محصولات خوب و با کیفیتی که در داخل کشور تولید میشود، از هر لحاظ قابل اعتماد بوده و توان رقابت با تولیدات خارجی را دارد. بنابراین، لازم است که این محصولات مورد حمایت حکومت قرار گیرد و مردم هم بیشتر از تولیدات داخلی استفاده کنند.
وی اضافه کرد، « امروز پیشرفت صنایع یکی از شاخصهای اساسی انکشاف و تکامل در جهان مدرن محسوب میشود و حکومت باید تولیدات داخلی را به صورت جدی حمایت کند نه این که شعار های انگزشی بدهد.»
این درحالی است که همواره حکومت از حمایت شان در بخش سکتور خصوصی حرف زده اما اکنون صنعت کاران میگویند که بخش سکتور خصوصی بصورت جدی و واقعی آن حمایت نشده است.
پیام ها