برگزاری-مراسم-هفدهمین-سالیاد-تخریب-بودا

ششمین دور جشنواره فرهنگی وهنری شبی با بودا از سوی گروه یاد آوران با همکاری نهاد های دولتی وغیر دولتی به مناسبت هفدهمین سالیاد تخریب مجسمه های بودا در ولایت بامیان برگزار شد.

به گزارش افغان نیوز: هفده سال پیش از امروز در 11  مارچ 2001  گروه طالبان دو مجسمه بزرگ بودا را در ولایت بامیان تخریب کردند.

هر سال با فرا رسیدن سالروز تخریب مجسمه های بودا گروه از فرهنگیان و فعالان مدنی از  سال 2013 به این سو با اجرای برنامه های مختلف فرهنگی و هنری تحت عنوان «شبی با بودا» برای دو مجسمه فرریخته ی بودا داد خواهی می کنند.

زهرا نارین، مدیر گروه یاد آوران و برگزار کننده جشنواره فرهنگی و هنری شبی با بودا با خبرنگار افغان نیوز گفت؛ ششمین برنامه فرهنگی و هنری شبی با بودا  در مدت سه روز با برنامه های متنوع؛ نمایشگاه کتاب، نمایشگاه صنایع دستی، نشست علمی، اجرای تیاتر، پیاده روی اعتراضی، نمایش غذای محلی، نمایش سه بودی بودای صلصال،شهمامه و شام فرهنگی با حضور شاعران از ولایت های کابل، هرات، غزنی و بامیان همه ساله از سوی گروه یاد آوران با همکار نهاد های دولتی و غیر دولتی و تعداد زیاد از جوانان رضا کار در ولایت بامیان برگزار می گردد. خانم نارین فزود:« در سال 2018 که ششمین دوره جشنواره است ما در هفت کشور دنیا سویدن، سویس، ناروی، آسترالیا، کانادا،ترکیه ،اتریش همزمان این برنامه را داریم، نهاد های رضا کار و مدنی تماس می گیرند و از برگزاری برنامه حمایت می کنند.»

به گفته خانم، نارین هدف از برگزاری این برنامه ها داد خواهی برای حفاظت از میراث های فرهنگی و حمایت از جوانان فرهنگی و هنرمند می باشد.

درعین حال مقامات محلی بامیان از برگزاری برنامه فرهنگی و هنری شبی بابودا ابراز خرسندی کرده می گویند، این برنامه ها برای معرفی و فرهنگ سازی حفاظت از میراث های فرهنگی در افغانستان و بامیان تاثیر مثبت دارد.

محمدطاهر زهیر، والی بامیان به افغان خبرگفت:« از بامیان و به خصوص از وادی بامیان و از ساحات حساس بامیان، چوب فروشی، زغال فروشی، کاه فروشی ، ساخت وسازهای بی رویه که از بامیان یک ساحه بد منظر ساخته بود و ازهمه ی شان جلوگیری کردیم که در این راستا با اتهام های مذهبی، قومی و حزب گرایی  مواجه بودیم.»

  آقای زهیر می گوید اداره محلی بامیان به دلیل دخالت زورمندان و متنفذین در قسمت جلوگیری از ساخت وساز های خود سر در ساحات تاریخی موفق نبوده است.

با این وجود، شمار از فعالان فرهنگی در بامیان می گویند، حکومت مرکزی باید برای معرفی و حفاظت از میراث فرهنگی کشور و به خصوص بامیان توجه بیشتر داشته باشد، آنان از برگزاری برنامه فرهنگی هنری شبی بابودا حمایت کرده می گویند این برنامه می توانند تاریخ تلخ 11 مارچ 2001 را به جهانیان یک بار دیگر زنده سازند.

آقا حسین نظری یکی از روساٌ دراین مورد گفت:«برنامه فرهنگی و هنری شبی با بودا بخاطر این برگزار می شود که ارزش و جایگاه آبدات تاریخی را ما برای مردم معرفی کنیم و از سوی دیگر تندیس های بودا که شاهکار فرهنگی این خطه بود به دست طالبان ویران شدند و ما از این یاد آوری می کنیم.»

فرهنگیان و اساتید دانشگاه با ارایه طرح های در نشست علمی این برنامه از حکومت مرکز خواستند که  در مقابل بودای صلصال باید یک موزیم سرباز ساخته شود وتمام آثار تاریخی بامیان  به این ولایت برگردانده شود.

برگزاری مراسم هفدهمین سالیاد تخریب بودا

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد