دری صفتی از زبان فارسی است؛ بنابراین، هیچ کسی نمیتواند زبان فارسی را که قدامت آن به ۵۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد، به بهانههای تاجیکی و ایرانی حذف کند.
به گزارش افغان نیوز: عبدالمنان شیوای شرق، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ، امروز( سهشنبه، ۱۴ دلو) در مراسم رونمایی کتاب" شکوه و پهنهی زبان پارسی" گفت که دامنه زبان فارسی وسیعتر از آن است که با مخالفت دشمنانش برچیده شود و این زبان از تواناییهای بیشماری علمی، تحقیقی و فلسفی برخودار است.
آقای شرق افزود که توانای هر زبان بر تولید اندیشه، فکر و خرد است که زبان فارسی از این توانایی برخودار بوده و در حوزه استقاده این زبان دانشمندان و متفکران بزرگی رشد یافته اند.
غلام محمد محمدی، نویسنده کتاب" شکوه و پهنهی زبان پارسی" در مراسم رو نمایی این کتاب گفت که داشتههای این کتاب در جریان ۲۰ سال جمع آوری و اکنون به چاب رسیده است. او گفته که در کتاب شکوه و پهنهی زبان پارس بیشتر بر عظمت، علمی و دینی بودن زبان فارسی پرداخته شده است.
آقای محمدی افزود؛ زبان پارسی روح اجداد متکلمان این زبان است که با زبان فارسی تفکر، اندیشه و خرد خود را به گونههای مختلف بیان کرده اند و دری صفتی از زبان فارسی است؛ اما دشمنان زبان فارسی دری را به عنوان زبان مستقل مطرح میکنند.
آقای محمدی فارسی را کهن ترین زبان جهان دانسته و گفت که کتبیههای این زبان به دوره ۵۰۰ سال پیش از میلاد بر میگردد و از خلیج فارس تا خلیج بنگال پهنه و گستردگی دارد.
به باور نوسینده کتاب شکوه و پهنهی زبان پارسی، شکوه زبان فارسی در این است که این زبان متعلق به هیچ گروه و قوم خاص نیست بلکه از ۱۵۰ سال به این سو بیشتر از ۲۰ هزار دانشمند در دامنهاش رشد و آثار علمی خلق کرده اند.
او افزود که شاعران بزرگ در گستره زبان فارسی زیست و شاعری کرده اند و عالمان بزرگ چون زکریا رازی، محمد بن موسی، ابوریحان البرونی و ابو علی سینا با زبان فارسی آثار علمی خود را خلق و نگاشته اند.
رحمتالله بیژن پور، آگاه سیاسی و ادیب در مراسم رو نمایی کتاب" شکوه و پهنهی زبان پارسی" گفت که زبان فارسی به سه دوره تاریخی دوره پارسی باستان، پارسی میانه و فارسی _ دری تقسیم میشود. اما متعصبان زبان فارسی فکر میکنند که فارسی متعلق به فارس بوده، درحالیکه چنین فکر به گونه کامل بی بنیاد است.
عطا محمد نور، والی پیشین بلخ نیز در پیامی گفت که فارسی، زبان علمی است که متکلمان آن وسیع و شخصیتهای بزرگ در آن رشد کرده و این زبان را به شکوه و جلال رسانیدهاند.
آقای عطا در پیامی خود تاکید کرده است که فارسی به کشوری خاصی تعلق ندارد و هیچ کسی نمیتواند آن را به تاجیکی، ایرانی و دری تقسیم نماید.
بااینحال، روز یک شنبه( ۱۲ دلو) طاهر ظهیر، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ کار فکری و فرهنگی را در کشور با دشواریهای زیاد مواجه دانسته و گفت که یگانه راه حل مشکلات و جنگ کنونی در کشور کار فکری و تولید علم است.
پیام ها