شهر-با-دل-ساخته-میشود-نه-با-پول-سرمایه-داران-کابل،-پول-زیاد؛-همت-کم-دارند

رئیس جمهورغنی بیان داشت که شهر ها با پول کمکی خارجی ها ساخته نمیشود بلکه با دل ساخته میشود، اما سرمایه داران کابل با داشتن موتر و تعمیرهای صدهزار دالری دارند، اما همت اسفالت جاده و کوچه هایشان را ندارند.

به گزارش افغان خبر: محمداشرف غنی رئیس‌جمهور کشور، روز دوشنبه (17عقرب) در سومین کنفرانس شهری که در ارگ برگزار گردید گفت که باید شهروندان کابل، این شهر با دل شان آباد نمایند.

رئیس‌جمهورکشور در این مراسم گفت، مشکل عمدۀ ما در سکتور شهری، نبود یک پالیسی مشخص می‌باشد، برای توسعه سکتور شهری به کمک خارجی نیاز نمی‌باشد، در گذشته سکتور شهری ما به خلای فکری قرار داشت. او افزود:"در گذشته فکر می‌شد که خارجی پول در اختیار شان قرار دهد، تا تعمیر اعمار نمایند. شهرها به شکل تعمیر نه، بل‏که دل به دل اعمار می‌گردد".

رئیس‌جمهور گفت:" گلایه‌ام از معتبرترین مردم کابل است، گِلۀ من از کسانی نیست که سر کوه‌ها زندگی می‌کنند، گلایه‌ام از کسانی می‌باشد که در ساحۀ وزیرمحمداکبر خان، شهرنو، کارته‌سه، کارته‌چهار و خیرخانه زندگی می‌کنند، خانه‌های شما هرکدام به صدها هزار و بعضی هم به میلیون‌ها دالر ارزش دارد، اینقدر توانایی ندارید که سرک‌های تانرا قیر کنید؟ روزانه برای محافظین تان هزینۀ می‌پردازید که با آن سرک‌های تان اسفالت می‌شود، از برکت این نظام به‌همه چیز رسیده‌اید و حال بر بنیاد اصول اسلامی ضرورت است که صدقه و زکات آنرا هم بدهید."

محمداشرف غنی خاطر نشان کرد، برای انجام هر کار سه‌مرحله باید درنظر گرفته‌شود، تحلیل، پالیسی و تطبیق، در غیر این‌صورت امکانات به‌شکل بی‌جا استفاده خواهد شد.

او افزود که در قدم اول باید در خصوص مشکلات درک واضح وجود داشته باشد، این درک و تحلیل را مردم و نهادهای مدنی می‌توانند به‌شکل موثر آن ارائه کنند، در صورتی‌که براساس این تحلیل‌ها پالیسی ترتیب گردد در عملی کردن آن مشکلات کمتر وجود خواهد داشت.

رئیس‌جمهور گفت، در مرحلۀ تطبیق، ادارات ما طوری انسجام یافته که ظرفیت مصرف پول را ندارند، مصرف پول آسان است، اما به‌شکل شفاف آن که برای مردم ارائه خدمات صورت گیرد، و نبود سیستم درست مصرف پول هم سکتور خصوصی و هم دولت را به مشکل مواجه می‌سازد.

او گفت که در این خصوص به یک بحث ملی نیاز است که مشکلات مصرف به‌شکل اساس آن تشخیص و راه‌حل به آن سنجیده شود.

رئیس‌جمهورغنی گفت که حالت شهری کنونی کابل قابل نگرانی است، ما می‌خواهیم مردم همانند زمان بابر در وصف کابل شعر بسرایند، نه در خصوص مشکلات کابل. تلاش ما این است که ۹۰ فیصد ادارات دولتی به دارالامان منتقل گردد، تا این فصل ناتمام تاریخ امان الله تکمیل گردد.

او افزود که مردم ما بیشتر پول را به مساجد مصرف می‌نمایند، اما سبک خاص در اعمار مساجد موجود نمی‌باشد که مبیّن فرهنگ ملی ما باشد، برای حفظ فرهنگ ملی و اسلامی لازم است که در افغانستان سبک معماری مشخص به‌وجود آید.

رئیس‌جمهور از اشتراک‌کننده‌گان مراسم تقاضا کرد که در خصوص شهرها بحث تاریخی و فرهنگی را ایجاد نمایند، بحثی که در آن ارزش‌های فرهنگ اسلامی و ملی در آن گنجانده شود.

رحیم جامی به‌ نمایندگی از جامعه‌مدنی به سه مشکل اساسی شهری (بودجه، عواید و انگیزه) اشاره کرده گفت، بدبختانه اکنون فرهنگ شهری و احساس مالکیت کم‌رنگ شده و زمانی برنامه‌های شهری کامیاب می‌شود که مردم به فرهنگ شهری توجه نموده و از برنامه حکومت حمایت کنند.

محمدعاصم و سمیرا الکوزی نمایش تصویری را در خصوص مصوونیت شهری که حاوی معلومات مفید بود، ارائه کردند. در این نمایش موارد مهم مصوونیت شهری، جنگ، جرایم، ترافیک، صحت، مشکلات خانوادگی، آزار زنان و مواردی دیگر ارائه گردید. آنان گفتند اکنون شمار قربانیان محیط زیست نسبت به قربانیان جنگ‏ها بیشتر می‌باشد.

نعیم یاسین به‌نمایندگی از اتحادیۀ شرکت‌های ساختمانی در خصوص مشکلات شرکت‌های ساختمانی صحبت کرده، و پیشنهادات را در زمینه مطرح کرد. سپس جنرال ایوب نیز در خصوص مشکلات شهری به مواردی اشاره کرد.

شهر با دل ساخته میشود نه با پول/ سرمایه داران کابل، پول زیاد؛ همت کم دارند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد